Aeroflot kiertänee pian Suomenlahden tai Suomen yli Eurooppaan - Romania ja Slovakia sulkevat ilmatilan

FR24_russiaflights_2 Romania sulki ilmatilansa venäläisiltä lentoyhtiöiltä 26. helmikuuta. Vastaavaa päätöstä on tekemässä myös Slovakia. Venäläisille lentoyhtiöille on pian tarjolla lentoreittejä Eurooppaan enää Suomenlahden ja Suomen ilmatilan kautta. Vielä lauantaina käytettävissä on myös Baltian ilmatila. Myös KLM:n lennot kääntyivät lauantaina takaisin ennen Venäjän ilmatilaa.

Romania liittyy uutena valtiona eurooppalaismaiden rintamaan, jotka ovat sulkeneet ilmatilansa Venäjän Ukrainassa harjoittamien sotatoimien seurauksena. Venäjän lentoyhtiöillä ei ole enää lupaa lentää Romanian ilmatilaan. Vain humanitääriset lennot ovat sallittuja.

Mediatietojen mukaan myös Slovakia olisi tekemässä vastaavaa päätöstä.

FR24_rajoituksetAeroflotin lennoille rajoitukset ovat tarkoittaneet merkittäviä haasteita. Esimerkiksi lauantaina 26. helmikuuta lento SU244 Moskovasta Unkarin Budapestiin lensi noin 70 minuuttia pidemmän reitin. Se kiersi määränpäähän Latvian, Saksan ja Itävallan kautta. Suoraa lentoa ei ole mahdollista toteuttaa Ukrainan ilmatilan eikä ilmatilansa sulkeneiden valtioiden kautta.

Venäläisten lentoyhtiöiden pääsy Eurooppaan estyy jo melko tehokkaasti, sillä siviililentoliikenne ei voi sotatoimien seurauksena käyttää Ukrainan eikä Lounais-Venäjän ilmatilaa. Lisäksi myös Valko-Venäjän ilmatilan käyttö on sotatoimien seurauksena osittain rajoitettua.

Venäjän naapurimaista Euroopassa Suomi, Norja ja Turkki ovat ainoita, jotka eivät ole vielä rajoittaneet venäläisten lentoyhtiöiden toimintaa.

Lauantaialkuillasta myös KLM:n lennot Amsterdamista Moskovaan ja Pietariin ovat kääntyneet takaisin Hollantiin. KLM:n Moskovan lento oli jo lähellä määränpäätä ennen sen kääntymistä ja Pietarin lento puolestaan kääntyi takaisin Viron yllä.

 

Q)LRBB/QAFXX/IV/NBO/E /000/999/4501N02531E234
A) LRBB B) 2202261318 C) 2205252059EST

E) BASED ON THE DECISION OF THE ROMANIAN GOVERNMENT ANY AIRCRAFT

OPERATED BY AN AIR TRANSPORT UNDERTAKING, PERFORMING SCHEDULED
OPERATIONS, HOLDING A VALID OPERATING LICENSE OR EQUIVALENT ISSUED BY THE COMPETENT AUTHORITIES OF RUSSIAN FEDERATION ARE PROHIBITED TO TAKE OFF FROM, LAND IN OR OVERFLY THE ROMANIAN TERRITORY EXCEPT IN THE CASE OF AN EMERGENCY LANDING, AN EMERGENCY OVERFLIGHT OR FLIGHTS WITH HUMANITARIUM STATUS

Lue myös: