Air France-KLM ja Air Europa yhteisyritykseen Euroopan ja Etelä-Amerikan välisillä lennoilla

AF_KLM_noseAir France-KLM ja Air Europa aikovat yhdistää voimansa ja perustaa yhteisyrityksen lennoille Euroopan sekä Väli- ja Etelä-Amerikan välillä. Tavoitteena on houkutella asiakkaita reiteillä nykyistä laajemmin.
 
Air France ja KLM ovat jo vuosien ajan toimineet yhteistyössä Air Europan kanssa. Nykyinen yhteistyö kattaa codeshare-lentoja Pariisin, Amsterdamin ja Madridin kautta. Air France ja Air Europa aloittivat yhteistyön vuonna 2003 ja yhteistyölentoja on Euroopassa kaikkiaan 21 reitillä. KLM ja Air Europa puolestaan aloittivat yhteistyön jo vuonna 2002 ja codeshare-lentoja on 19 kohteeseen Euroopassa. Air Europa liittyi lisäksi vuonna 2007 SkyTeam lentoyhtiöallianssiin.
 
Osapuolet tekevät parhaillaan analyysejä syvemmästä ja laajemmasta yhteistyöstä, jonka päämääränä on ns. joint venture -yhteistyösopimus Air France-KLM:n ja Air Europan välillä. Yhteistyö kattaisi lennot Euroopan ja Väli- sekä Etelä-Amerikan lennoilla.
 
Yhtiöiden reittiverkostot Väli- ja Etelä-Amerikassa tarjoavat matkustajille parempia yhteyksiä ja enemmän matkustajapaikkoja. Myös reittiavaukset ja suorat lennot eri kohteiden välillä olisivat tarjolla aiempaa paremmin.
 
Mahdollisen yhteistyön toteutuminen vaatisi myös erinäisiä viranomaishyväksyntöjä.