Airbusin Learjet-maalihinauskone on tuhoutunut lentoonlähdössä Saksassa - lentäjät menehtyivät

GDF_Learjet_DCGFHAirbusin tytärtyhtiö GFD:n operoima Learjet -maalihinauskone (D-CGFQ) on joutunut lento-onnettomuuteen Saksassa Hohnin lentotukikohdassa. Lentoonlähdön aikaan tapahtuneessa turmassa menehtyivät liikesuihkukoneen molemmat lentäjät. GFD:n maalihinauskoneet ovat olleet mukana myös Suomessa järjestetyissä sotaharjoituksissa.

GFD:n (Gesellschaft Fur Flugzieldarstellung) Learjet 35A -maalihinauskone (D-CGFQ) tuhoutui lentoonlähdön yhteydessä Pohjois-Saksassa Hohnin lentotukikohdassa tapahtuneessa onnettomuudessa maanantaina 15. toukokuuta noin kello 12.45.

Learjet-liikesuihkukone törmäsi maahan lentoonlähdön yhteytessä lentotukikohdan alueella. Airbusin mukaan molemmat koneessa olleista lentäjistä menehtyivät onnettomuudessa.

Maalihinauskone oli lähdössä harjoitustehtävälle, joka oli määrä suorittaa yhteistyössä Saksan ilmavoimien lennonvarmistuksen kanssa Saksan pohjoisosissa.

GFD tukee onnettomuustutkintaa kaikin mahdollisin tavoin ja sitä johtaa Saksan onnettomuustutkintavirasto Bundesstelle für Flugunfalluntersuchungen.

GFD:n maalihinauskoneita on nähty myös Suomessa sotaharjoitusten ja MUM-T -tutkimushankkeen yhteydessä. Otsikkokuvassa Suomessa vierailulla ollut D-CGFH.