ANS Finland päätti yt-neuvottelut - henkilöstöä lomautetaan eri yksiköissä 31.5. saakka

ANSF_ATCC_HELLennonvarmistusyhtiö Air Navigation Services Finland Oy (ANS Finland) sopeuttaa toimintaansa koronaviruspandemiasta johtuvien rajoitusten takia. Lennonvarmistuspalvelujen kysyntä on muuttunut koronaviruksen aiheuttamista lentojen peruutuksista johtuen ja työn määrä on vähentynyt oleellisesti.

Yt-neuvotteluja on käyty tämän ja viime viikon aikana. Neuvotteluissa yhtiön ja henkilöstön edustajat ovat yhdessä sopineet sopeuttamistoimenpiteistä.
 
Raine_Luojus"Lentoliikenteen tilanne on muuttunut hyvin lyhyessä ajassa varsin rajusti. Tavoitteenamme on ollut kulujen sopeuttaminen niin nopeassa aikataulussa kuin mahdollista. Arvostan henkilöstön aktiivista ja ymmärtävää osallistumista yt-prosessiin ja sitoutumista tähän muutokseen joka toivottavasti on mahdollisimman lyhyt. Olemme tilanteessa yhdessä ja yhdessä sen myös kestämme", sanoo ANS Finlandin toimitusjohtaja Raine Luojus.

Sopeuttamistoimenpiteiden seurauksena ANS Finland lomauttaa koko henkilöstönsä eri yksiköissä 6.4. – 31.5. välisenä aikana sekä mm. muuttaa isojen investointihankkeiden aikatauluja. Suunnitelmiin tehdään mahdollisia muutoksia, kun saadaan tarkempi tilannekuva koko koronavirusepidemiasta ja sen vaikutuksista lentoliikenteeseen.

Aikavälillä 6.4.-31.5. toteutettavat lomautukset suunnitellaan yksikkökohtaisesti työtilanteiden ja työmäärän mukaan. Tarkemmin ANS Finland ei yt-neuvotteluissa sovittujen lomautusjaksojen mahdollisia erilaisia pituuksia Lentoposti.fi:lle avannut.

"Tilanne on huonontunut nopeasti ja olemme lentoliikenteen osalta dramaattisen muutoksen edessä. Tämän sopeuttamisprosessin suhteen olen tyytyväinen, että olemme pystyneet toimimaan hyvässä yhteistyössä niin työnantajan kuin koko ANS Finlandin henkilöstön kesken. Tavoitteenamme on selvitä yhdessä tässä vaikeassa tilanteessa", kertoo Suomen lennonjohtajien yhdistyksen pääluottamusmies Katariina Syväys.

ANS Finlandin yt-neuvottelujen piirissä on 415 vakituista työntekijää. Säännöllinen reittiliikenne Jyväskylän, Kajaanin, Kokkolan ja Kemin lentoasemilta on peruttu kokonaan huhtikuun loppuun saakka. Helsinki-Vantaalla ja usealla muulla lentoasemalla lentojen määrä on oleellisesti pienentynyt.

Päivittynyt 24.3. kello 13.55: Tarkennettu lomautusten vaihtelevan yksiköittäin työtilanteen mukaan.

Lue myös: