Boeing ja Dassault Systèmes laajentavat yhteistyötä - Uusi 3D-työkalu käyttöön

737_production_net_boeingDassault Systèmes ja Boeing ovat laajentaneet yhteistyötään. Amerikkalaisvalmistaja ottaa käyttöön Dassault Systèmesin 3DEXPERIENCE-alustan kaupallisen ilmailun ohjelmissaan sekä avaruus- ja puolustusohjelmissaan. 

Ennen 3DEXPERIENCE-alustan hankintaa Boeing teki arviointiprosessin, jossa kartoitettiin tarkasti alustan tekninen ja toiminnallinen kapasiteetti, kustannukset ja koko arvoketjun kattavat liiketoiminnalliset edut.

Boeing ottaa alustan käyttöön vaiheittain ja hyödyntää tässä Dassault Systèmesin ilmailu- ja puolustusteollisuudelle suunnattuja Winning Program, Co-Design to Target, Ready for Rate, Build to Operate ja License to Fly -ratkaisuja. Päämääränä on syventää digitaalista yhteistyötä ja myös kehittää koko yrityksen osaamista ja suorituskykyä. 

“Boeing on suunnannäyttäjä omalla toimialallaan ja vaikuttaa myös muidenkin toimialojen kehitykseen modernissa yhteiskunnassa”, sanoo Dassault Systèmesin varapuheenjohtaja ja toimitusjohtaja Bernard Charlès.

”Elämme parhaillaan teollisen aikakauden murroksessa, jossa jällee yhden toimialan ajattelu- ja toimintatavat ovat pirstoutumassa. Virtuaalisten ja reaalisten toimintojen välillä tapahtuva yhdensuuntainen tiedonsiirto muuttaa lisäarvoketjun arvonluomisketjuksi. Näin ollen yritys voi jatkuvasti mitata ja hallita liiketoimintaprosesseja, jotta se voisi saavuttaa maksimaalisen tehokkuuden ja liikevaihdon kasvun. Tämä on ”liiketoimintaa kokemuksen aikakaudella”, jatkaa Charlès.

Dassaulta Systemesin tuotantoalusta vähentää muun muassa integraatio- ja tukikustannuksia, parantaa tuottavuutta, edistää uusia innovaatioita ja auttaa uusien parhaiden käytäntöjen prosessien käyttöönotossa, ja näin ollen edistää työn laatua kaikissa arvoketjun vaiheissa. 3DEXPERIENCE-alusta ei ainoastaan kykene simuloimaan tuotteita ja prosesseja, vaan myös löytämään ja eliminoimaan potentiaalisia riskejä ja laatuongelmia jo ennen tuotantoa.

“Dassault Systèmesin 3DEXPERIENCE-alustan käyttöönotto on merkittävä virstanpylväs, kun etenemme digitaalisen transformaation polullamme. Tämän laajennetun strategisen kumppanuuden taustalla on molemminpuolinen halu muuttaa sitä, kuinka Boeing yhdistää, suojaa, tutkii ja inspiroi maailmaa”, sanoo Boeingin tietohallintopäällikkö ja IT- ja data-analytiikan varatoimitusjohtaja Ted Colbert. ”

Lue myös: