Etihadin matkustajakoneissa työskentelevät lentäjät ja matkustamomiehistö ovat saaneet covid-19 -rokotteet

Etihad_crewEtihad Airways on ensimmäinen lentoyhtiö, jonka koneissa toimivat miehistön jäsenet eli lentäjät ja matkustamohenkilökunta ovat saaneet covid-19 -rokotteet. Kyseinen terveysturvallisuustoimi on yksi tekijä, jonka avulla yhtiö pyrkii palauttamaan matkustajien luottamusta lentomatkailuun.

Yhdistyneiden Arabiemiirikuntien (UAE) lentoyhtiö Etihad Airways on jo aiemmin tammikuussa 2021 saanut APEX:n terveysturvallisuusmerkinnän korkeimman Diamond-luokituksen. Nyt toteutettu lentoyhtiön koronarokotealoite vahvistaa Etihadin asemaa johtavien terveysturvallisten lentoyhtöiden ryhmässä, kun se pitää työntekijänsä sekä matkustajansa turvassa.

Etihad_engine_1"Olemme etupainotteisesti tuoneet rokotetta saataville työntekijöillemme osana taistelua pandemiaa vastaan, mutta myös rauhoittaaksemme matkustajia. Varmistamme, että he lentävät ensi kerralla kyydissämme", sanoi Ethihad-konsernin toimitusjohtaja Tony Douglas.

"Olemme maailman ensimmäinen lentoyhtiö, joka asetti vaatimuksen covid-19 testaamisesta kaikkien matkustajien osalta sekä ensimmäinen lentoyhtiö, jolla on 100 prosenttisesti rokotettu miehistö lennoillaan", jatkoi Douglas.

UAE:n tavoitteena on ollut rokottaa puolet maan väestöstä maaliskuun 2021 loppuun mennessä. Maailmanlaajuisessa vertailussa UAE on rokottanut kansalaisiaan toiseksi nopeimmin.

"Joulukuusta 2020 lähtien olemme tarjonneet työntekijöillemme ja heidän lähimmiilleen rokotteita varmistaaksemme työntekijöidemme hyvinvoinnin", sanoi Etihadin lääketieteellisistä palveluista vastaava apulaisjohtaja tohtori Nadia Bastaki.

Etihad Airways puolestaan on edellä aikataulua ja on jo rokotuttanut 75 prosenttia kaikista työntekijöistään vähintään yhdellä covid-19-rokotteella. Etihad aloitti jo vuonna 2020 toimet yhdessä maan terveysviranomaisten kanssa, jotta sen ns. etulinjassa työskentelevä henkilöstö saa covid-19 -rokotteet.

""Huolehdimme,että etulinjan miehistöillämme on helppo pääsy covid-19 -rokotuksiin ja sillä on ollut ratkaisevan tärkeä rooli heidän turvallisuutensa ja hyvinvoinninsa varmistamisessa. Tarjoamalla työntekijöillemme tämän ylimääräisen suojan voimme myös turvata toimintaamme ja voimme toimia optimaalisesti nykyisistä haasteista huolimatta", sanoi Etihadin lentotoiminnanjohtaja kapteeni Sulaiman Yaqoobi.