Eurofighter Typhoon nähdään Helsingin yllä Kaivari 21 -lentonäytöksessä elokuussa 2021

KAS_EF_1Ison-Britannian puolustushankinnoista vastaava ministeri Jeremy Quin vahvisti Englannin kuninkaallisten ilmavoimien RAF:n Eurofighter Typhoonien osallistuvan Helsingissä elokuussa 2021 järjestettävään Kaivari 21 -lentonäytökseen, jos koronavirustilanne sallii.

Lentonäytöksessä Eurofighter Typhoon FGR.4 -hävittäjällä esiintyy Royal Air Forcen Typhoon Solo Demo Team ja vuoden 2021 esittyslentäjänä toimii kokenut hävittäjäohjaaja James Sainty. Hänen asemapaikkansa on  Falklandin saarten RAF:n Mount Pleasantin tukikohdan 1435. laivue.

Typhoon Demo Team tuo Suomeen kaksi Eurofighter Typhoon-hävittäjää, joista toinen toimii varakoneena. Typhoon Demo Team on osa Royal Air Forcen 29. laivuetta, jonka kotitukikohta on RAF Coningsby Lincolnshiressä, Britanniassa. Laivueen päätehtävä on kouluttaa uusia Eurofighter Typhoon-ohjaajia Royal Air Forcelle.

KAS__EF_2Royal Air Force Typhoon Solo Demo Teamin lisäksi myös Saksan Ilmavoimien eli Luftwaffen Typhoon saapuu Suomeen

Kaivopuiston lentonäytös 2021 eli Kaivari 21 -tapahtuma levittäytyy maalle, merelle ja ilmatilaan, ja se on vuoden 2021 Suomen Ilmailuliiton päälentonäytös. Lentonäytös lennetään Helsingin edustalla perjantai iltana 6. elokuuta. Maanäyttely on avoinna perjantain lisäksi lauantaina 7.elokuuta. Tapahtuma on maksuton ja mielenkiintoista nähtävää ja koettavaa on koko perheelle.

Eurofighter esiintyi näyttävästi Kaivopuiston lentonäytöksessä myös vuonna 2017.