Finnair ja ulkoministeriö keskustelevat lentoyhtiön mahdollisesta avustusroolista Ukraina-kriisissä

Finnair_tail_upFinnair ja ulkoministeriö käyvät keskusteluja ulkoministeriön koordinoimista avun muodoista ja mahdollisesta Finnairin roolista näissä toimissa. Asiasta kertoi Finnairin toimitusjohtaja Topi Manner Twitterissä. Finnairilla oli merkittävä rooli kotiutuslennoilla eri puolilta maailmaa koronapandemian puhjetessa vuonna 2020.

Käymme keskustelua ulkoministeriön kanssa heidän koordinoimistaan avun muodoista ja mahdollisesta Finnairin roolista", kommentoi Finnairin toimitusjohtaja Topi Manner Twitterissä tiistai-iltana 1. maaliskuuta viitaten Ukrainan tapahtumiin.

Finnairin toimitusjohtaja vastasi Peter Vesterbackan ehdotukseen, jossa hän peräänkuulutti VR:n toimien lisäksi Finnairilta ilmasiltaa Puolasta Suomeen.

Finnairilla oli merkittävä rooli kotiutuslennoilla koronaviruspandemian puhjettua vuonna 2020. Tuolloin Finnair toteutti yhdessä ulkoministeriön kanssa kuusitoista kotiutuslentoa. Niitä järjestettiin erityisesti kohteisiin, joista ei enää ollut tarjolla kaupallisia lentoliikenneyhteyksiä.

27. maaliskuuta ja 8. toukokuuta 2020 välisenä aikana näillä Ulkoministeriön ja Finnairin kotiutuslennoilla palasi Suomeen tai Suomen kautta omaan kotimaahansa Euroopassa yhteensä 3227 matkailijaa. Kaikista matkustajista noin 2000 oli Suomeen palanneita matkailijoita.

Koronapandemian aikana toteutettujen kotiutuslentojen kokonaiskustannus valtiolle oli 354 838 euroa. Yksittäisen lipun keskiarvohinta oli valtiolle noin 110 euroa. Valtioneuvosto oli maaliskuussa 2020 varannut kotiutuslennoille enintään neljän miljoonan euron määrärahan. MH

Lue myös: