Finnairin poikkeusaikataulu 30. kesäkuuta saakka: uusia kohteita ja lisävuoroja, mutta ei kaukolentoja

Finnair_A321_TOFinnair päivitti rajatun liikenneohjelmansa lentoaikatauluja perjantaina 8. toukokuuta. Tuorein muutos on voimassa kesäkuun loppuun saakka. Se tuo lisää lentoja kohteisiin erityisesti 14. toukokuuta ja 1. kesäkuuta lähtien. Ensimmäisiä kaukolentoja ei vielä listalla näy, mutta tilanne muuttunee heinäkuun alussa.

Finnair päivitti liikennesuunnitelmansa kesäkuun loppuun saakka ja julkaisi sen verkkosivuillaan perjantaina 8. toukokuuta. Liikenneohjelmaan avataan uusia kohteita ja lentoja jo olemassa oleviin kohteisiin lisätään aiemmasta. Osan lennoista lentää Finnair ja osan osaomistusyhtiö Norra. Operaattori riippuu todennäköisesti ainakin matkustajakäyttöasteesta.

Kotimaan kohteista Rovaniemelle on jo nykyisin tarjolla päivittäiset yhteydet ja 14. toukokuuta lähtien viikkovuoroja lisätään entisestään myös Ouluun, Kuopioon ja Maarianhaminaan. Näistä Oulu saa 14.5. alkaen kaksi päivittäistä lentoa viikon jokaiselle päivälle.

Finnair_A321_gatellaEuroopan kohteista lisälentoja tulee 14. toukokuuta lähtien Berliiniin ja Brysseliin. Uutena kohteena 14.5. liikenneohjelman piiriin palaa myös Tallinna yhdellä päivittäisellä lennolla. 

Kesäkuun alusta lähtien Finnair lisää viikkovuoroja myös Zürichiin ja Müncheniin, joiden lisäksi Pariisiin on 1.6. lähtien tarjolla kaksi päivittäistä lentoa viikon jokaiselle päivälle.

Nyt operoitavista kohteista Lontooseen säilyy edelleen kaksi päivittäistä lentoja ja Frankfurtiin on edelleen tarjolla lentoja joka päivä, mutta aamu- ja iltavuorot vaihtelevat lentopäivittäin. Myös Tukholmaan on tarjolla kaksi päivittäistä lentoa.

Lentolistassa on myös julkaistu myös viisi kohdetta, jotka avataan Finnairin mukaan heti, kun matkustusrajoitukset poistuvat. Tällaisia kohteita ovat Kööpenhamina, Oslo, Riika, Pietari ja Moskova.

Finnairin toimitusjohtaja Topi Manner kertoi yhtiön tulosjulkistuksen yhteydessä liikenneohjelmaa päivitettävän kuukausittain. Finnair kertoi tuolloin myös operoivansa minimiverkostoa vielä ainakin vuoden toisen neljänneksen ajan eli kesäkuun loppuun saakka. Suomalaisyhtiö reagoi todennäköisesti nopeasti, jos kysyntä vilkastuu ja uusia kohteita saadaan avattua.

Finnair ei siis ole vielä toistaiseksi julkistanut yhtään kaukoliikenneyhteyden palauttamista matkustajaliikenteeseen. Todennäköisesti tällaisia yhteyksiä julkaistaankin heinäkuun liikenneohjelmaan. Ulkoministeriön aiemmin kertoman mukaan ensimmäiset lennot Bangkokiin voisivat toteutua heinäkuussa ja mediatietojen mukaan myös odotettu Tokion Hanedan reittiavaus tapahtuisi vihdoin heinäkuussa. Toistaiseksi ei siis ole julkistettua aikataulua näiden tai muiden kaukokohteiden osalta.

Finnairin liikennesuunnitelma 30.6. saakka (PDF-tiedosto)


FIN_4_6_timetable_1FIN_4_6_timetable_IF

Lue myös: