IL: Helsinki ei vuokraa Malmin lentokonehallia ilmailijoille - lämmitetty lentokonehangaari tyhjillään

Hangaari_ulko_etuHelsingin kaupunki ei vuokraa Malmin lentoasemalla sijaitsevaa historiallista lentokonehangaaria ilmailukäyttöön. Kyseessä on lämmin hallitila, jota kaupunki pitää käytännössä tyhjillään vaikka vuokraajia olisia, kertoo Iltalehti.

Suomen toiseksi vilkkaimman lentaoseman eli Malmin lentokonehangaariin mahtuisi kymmeniä lentokoneita. Halli on käytännössä tyhjillään, kun kaupunki ei sitä ilmailijoille vuokraa.

Hangaari on ollut noin puolitoista vuotta tyhjillään lukuun ottamatta yhtä yritystä, joka ei koskaan vienyt koneitaan pois hallista. Iltalehden mukaan toiminnasta on tullut kaupungille merkittäviä vuokramenetyksiä, jotka olisivat jo noin 250 000 euron luokkaa. Aiemmin hangaarista saatiin Iltalehden mukaan vuositasolla vuokraa 160000 euroa mutta nykyisin enää noin 5000 euroa.

Wiking_AW139bLentokonehalli on vuokrattavissa Tukkutorin kautta mutta ainoastaan tapahtumakäyttöön. Pelastuslaitos on todennut vuonna 2016 hangaarin kuitenkin olevan kelvoton juuri tapahtumakäyttöön.

Yksi lentokonehangaarin kaupallisista vuokralaisista olisi ollut saksalainen Wiking Helikopter services, joka lentää huoltolentoja Leonardo Helicopters (Augusta Westland) AW139 -helikopterilla Suomenlahden Nord Stream 2 -kaasuputkityömaalle. Nyt kopteri on sijoitettu kylmään pressuhalliin, jota lämmitetään.

Ilmailutoiminta Malmin lentoasemalla on edelleen vilkasta ja korpikenttänä toimiva Helsingin historiallinen lentokenttä on Malmin lentokenttäyhdistyksen vetämänä jatkanut eloaan. Vuokrasopimus ilmailukäytöstä on tällä hetkellä voimassa vuoden 2019 loppuun saakka.Hangaari_inside_1
Iltalehti: ”Tässä ei ole mitään järkeä” - Kaupunki pakotti koneet kylmään, lämmittää nyt tyhjää hallia

Lue myös: