IS: Käräjäoikeus tuomitsi Finnairin koneessa miehistön ohjeista kieltäytyneen sakkoihin

Finnair_A320_approach_1Käräjäoikeus on antanut tuomion tapauksessa, jossa Finnairin matkustaja ei noudattanut miehistön käskyä istui aloilleen. Tuomio tuli ilmaliikennerikkomuksesta ja haitanteosta virkamiehelle, kertoo Iltasanomat.

Itä-Uudenmaan poliisi sai 31. heinäkuuta 2018 tehtävän, jonka mukaan matkustaja oli ilmoittanut estävänsä Airbus A320 -koneen (OH-LXA) lähdön jäämällä seisomaan. Syynä oli se, että mukana oli viranomaisten saattama Suomesta käännytettävä henkilö.

 Poliisipartion neuvoteltua koneen kapteenin kanssa seisomaan jäänyt naismatkustaja poistettiin koneesta. Lento AY1433 pääsi matkaan noin kymmenen minuuttia myöhässä.

Tutkintanimikkeet olivat ilmailurikkomus ja haitanteko virkamiehelle. Ilmailulain mukaan matkustajan on noudatettava lennon miehistön antamia ohjeita ja määräyksiä, jotka liittyvät lennon turvallisuuteen ja järjestykseen.

Iltasanomat kertoo, että matkustaja oli myöntänyt oikeudelle toimineensa syytteessä kuvatulla tavalla. Käräjäoikeus tuomitsi matkustajan 40 päiväsakkoon. Tuomio annettiin kirjallisessa menettelyssä.

IS kertoo, että oikeuden mukaan matkustajan toiminta oli moitittavaa ja tarkoituksellista. Teon katsottiin olevan lyhytkestoinen eikä sisältänyt väkivaltaa.

IS: Vihreiden Aino Pennaselle sakkoja lentokoneprotestista

Lue myös: