Japani avaa rajojaan ja päästää maahan jo 10 000 matkustajaa päivässä - ei koske turisteja

JAL_HK_Finnair_reflectionJapani on rajoittanut maahantuloa tiukasti koronapandemian aikana. Nyt Japani kuitenkin mahdollistaa maahantulon aiempaa laajemmin ulkomaalaisille, kun rajoituksia helpotettiin 8. huhtikuuta kello 0.00 Japanin aikaa lähtien. Muutos ei mahdollista edelleenkään turistien saapumista Japaniin. Kaikki Japaniin matkustavat tarvitsevat tällä hetkellä viisumin, sillä viisumivapaussopimukset on keskeytetty koronapandemian takia. 

Japani on rajoittanut ulkomaalaisten maahanpääsyä laajasti koronaviruspandemian aikana. Japaniin pääsy on toistaiseksi kielletty kaikista maista ja kaikilta alueilta Suomi mukaan luettuna paitsi tilanteissa, joissa vallitsevat erityisen poikkeukselliset olosuhteet.

Nyt Japani aikoo kuitenkin avata rajojaan 106 eri valtion kansalaisille. Myös Suomi, Ruotsi, Norja, Tanska ja Islanti ovat mukana tässä 106 maan listauksessa. Japani rajoittaa maahantuloa kuitenkin edelleen 56 eri valtiosta. 

Maahan pääsisi nykyisen 7000 päivittäin matkustajan sijaan 8. huhtikuuta lähtien jo 10 000 matkustajaa. Myös japanilaiset lasketaan mukaan maahansaapuvien kiintiöön. Maaliskuussa 2022 rajaa nostettiin 2000 matkustajalla nykyisin voimassa olevaan 7000 matkustajan rajaan.

Venäjän helmikuussa 2022 aloittamat sotatoimet Ukrainassa johtivat laajoihin pakotteisiin, joiden seurauksena Venäjän ilmatila on suljettu laajasti eri lentoyhtiöiltä. Tämän seurauksena Finnair lentää ns. polaarireiteillä Japanissa ainoastaan Tokion Naritaan. Lentoja on tarjolla neljästi viikossa, mutta matkustajamäärä on lennoilla rajoitettu ja lippuja myydään vain 50 matkustajalle.

JALFIN_tailsMyös Japan Airlines lentää Helsinki-Vantaalta Tokion Naritaan. Lennot käynnistyivät tauon jälkeen 27. maaliskuuta ja niitä lennetään neljästi viikossa.

Normaaliaikoina Finnair lentää Helsinki-Vantaalta Tokion Naritaan, Osakaan, Nagoyaan, Sapporoon ja Fukuokaan. Finnair on jo maaliskuusta 2020 lähtien joutunut pandemian seurauksena lykkäämään reittiavaustaan Tokion keskustan läheisyydessä sijaitsevalle Hanedan lentokentälle.

 Lue myös: