Käynnistäkää mielikuvituksenne - Red Bull Lentopäivä tekee paluun Suomeen 20. elokuuta 2022

RedBull_lentopaivaRed Bull tuo Lentopäivän pitkästä aikaa Suomeen ja viihdyttävä tapahtuma järjestetään Helsingin Tokoinrannassa 20. elokuuta 2022. Lentopäivään osallistujat lentävät omatekoisilla lennokeilla lyhyitä lentoja veteen. Lentopäivä-tapahtumia on järjestetty ympäri maailmaa. Edellisen kerran Lentopäivä järjestettiin Helsingissä vuonna 2008.

Red Bull Lentopäivä on hauska ja viihdyttävä ulkoilmapäivä, jossa kisaan osallistuvat tiimit hyppäävät kuusi metriä korkealta lähtölavalta veteen kotitekoisella lennokilla. Tuomaristo arvostelee joukkueiden suoritukset kolmessa kategoriassa: lennon pituudessa, liidokin luovuudessa ja show-meiningissä.

Nyt on siis aika kerätä viiden hengen joukkue ja alkaa suunnitella suoritusta. Sääntöjen mukaan kaikkien hyppyyn osallistuvien tulee käyttää kypärää ja pelastusliiviä, jotka saadaan tapahtuman järjestäjältä. Lennokki suositellaan rakennettavaksi kevyistä ja ympäristöystävällisistä materiaaleista, jotka myös kelluisivat. Jokaiseen joukkueeseen kuuluu lentäjä ja neljä matkustajaa.

Ensimmäinen Red Bull Flugtag (Lentopäivä) järjestettiin Itävallan Wienissä vuonna 1992. Sitä on seurannut yli 100 Red Bull Flugtag -tapahtumaa, joita on järjestetty ympäri maailmaa. Tapahtumat ovat keränneet satoja tuhansia katsojia.

Suomen ensimmäinen Red Bull Lentopäivä järjestettiin Helsingin Hakaniemessä vuonna 2008. Tuolloin kisaan osallistui 40 tiimiä moottorittomilla lentolaitteilla, jotka he olivat suunnitelleet ja rakentaneet itse.  Tuolloiseen kisaan haki 212 joukkuetta, joista 40 valittiin Lentopäivän kilpailuun. Voiton vei Team Hazard, jonka lento ylsi 16,2 metriin saakka.

Red Bullin Lentopäivän pituusennätys tehtiin Kalifornian Long Beachissa, jossa Chicken Whisperers -joukkue lensi 78,6 metrisen lennon. MH

 Red Bull: Lentopäivä 20. elokuuta 2022