Kaikkien lasten sankari Finnairin A350-lentäjäksi - historiallinen Caravelle ei sittenkään Finnairin väreihin

Finnair_PukkipilottiJoulupukkia tullaan näkemään Helsinki-Vantaan lentoasemalla entistä useammin, sillä hän on läpäissyt lentäjäkoulutuksen ja aloittaa työt Finnairin kaukoliikennekoneiden lentäjänä. Finnair on ollut joulupukin virallinen lentoyhtiö jo vuodesta 1983 lähtien, mutta vasta nyt pukki pääsee koneen ohjaimiin.

Joulupukki kertoo Finnairin Bluewings-verkkolehdessä, että hän on lapsesta asti haaveillut lentäjän ammatista. Nyt haave toteutuu ja joulupukki aloittaa lennot Finnairin Airbus A350 -koneissa perämiehen tehtävissä. Lapin pimeän ja pitkän talven jälkeen pukkia kiehtovat erityisesti lämpimät rantalomakohteet. Niiden lisäksi pukin haaveissa on myös Finnairin huhtikuussa 2021 lanseeraamat lennot Marsiin. Se olisi nimittäin joulupukillekin kokonaan uusi kohde.

Joulupukki toivoo voivansa tuoda lisää taianomaisuutta matkustamiseen ja erityistä iloa niin kyydissä oleville lapsille kuin aikuisille koronapandemian jälkeen. Kaiken lisäksi joulupukki ei ole matkassa yksin, vaan mukana on myös Petteri-poro. Tämä on tarkoittanut pakollisia muutostöitä niin ohjaamoon kuin lentoasemille.

Joulupukin töihin ottamisen jälkeen Finnair panostaa entistä enemmän myös miehistöruokaan, sillä Finnair Kitchen valmistaa joulupukille tavallista suuremmat annokset, joissa korostuvat pohjoisen luonnon puhtaat maut.

Joulupukki jatkaa edelleen perinteisiä töitään joulun aikaan vaikka elämä uuden ammatin myötä muuttuu radikaalisti. Kaikkien helpotukseksi pukki toteaa Bluewings-lehdessä ettei hän luovu missään nimessä jouluna lahjojen toimittamisesta lapsille, joka on hänelle elämäntehtävä ja suuri kunnia.

Lentoposti.fi:n tietojen mukaan joulupukki on nähty Finnairin kaukoliikennekoneiden ohjaimissa myös aiemmin. Kyse on ollut mahdollisesti juuri nyt päättyneestä lentokoulutuksesta.

Finnair (Bluewings): Joulupukki aloittaa Finnairin lentäjänä – ”Tämä on ollut lapsuudesta asti salainen haaveeni”


Ilmailumuseoyhdistyksen Suomeen tuleva Caravelle jää sittenkin sinikeltaiseksi

UR_FREERuotsista Suomeen Ilmailumuseoyhdistyksen Caravelle-projektissa tuotava Suomessakin suihkumoottoriaikakauden käynnistäneen Caravelle III -suihkukonetyypin edustaja (SE-DAF) oli määrä maalata Finnairin 1960-luvun maalauskaavion mukaiseksi.

Finnair antoi maaliskuussa Ilmailumuseoyhdistykselle luvan maalata kone vastaamaan lentoyhtiön ensimmäistä suihkukonetta OH-LEA eli Sinilintua. Nykyisen maailmantilanteen seurauksena asiasta on tehty uusi päätös johon vaikutti myös se, ettei täysin vastaava konetyyppi koskaan lentänyt Finnairin väreissä. Näiden seikkojen lisäksi hankeella sattui vaan olemaan käytettävissä paljon sinistä ja keltaista maalia.

Turkuun näytteille tuleva Caravelle maalataan siis sinikeltaiseksi Ukraina National -lentoyhtiön väreihin ja sen rekisteritunnukseksi on tulossa UR-FREE. Koneen tulevan maalauskaavion on suunnitellut Caravelle-projektin graafinen suunnittelija, Ari-Pekko Rilli.

Ilmailumuseoyhdistys (Facebook): Caravelle sinikeltaiseksi

Raja hakee MVX-hankkeessa myös avaruudellista suorituskykyä

RAJA_MVX_avaruusRajavartiolaitoksen Vartiolentolaivueen nykyinen ilma-aluskalusto kykenee tehtäviin valtakunnan maa- ja merirajalla, mutta avaruuden rajalle 100 km korkeuteen ei nykyisellä lentokalustolla kuitenkaan päästä.

Nyt käynnissä olevan MVX-hankkeen vaatimuksia on päivitetty ja osana hanketta selvitetään mahdollisuuksia avaruusrajan valvontaan uudella kalustolla.

Lentoposti.fi ei saanut Rajavartiolaitokselta kommenttia liittyykö päivitetty MVX-vaatimus Finnairin huhtikuussa 2021 lanseeraamiin Mars-lentoihin.

Rajavartiolaitos Vartiolentolaivue (Twitter): MVX-hankkeelle valvontakykyä avaruuden rajalle


Padasjoen VPK hankkii uutta kalustoa -  pelastushelikopteri Englannista

Padasjoen_VPKPadasjoen VPK on tuottanut usean vuoden ajan pelastuspalvelua myös miehittämättömillä ilma-aluksilla. Nyt suunnitelmissa on ottaa seuraava looginen askel ja täydentää kalustoa pelastushelikopterihankinnalla.

Markkinakartoituksen jälkeen Englannin ylijäämävarastosta löytyi sopiva ja vähän käytetty pelastushelikopteri. Nyt VPK:n donelentäjät kouluttautuvatkin lyhyellä Teams-kurssilla helikopterilentäjiksi.

Tavoitteena on saavuttaa täysi valmius jo ennen tulevan kesän maastopaloja ja vesistöillä tapahtuvia pelastustehtäviä. Helikopteri on määrä sijoittaa Palotaruksen vanhalle lentokentälle.

Padasjoen VPK ry. (Facebook): Pelastushelikopterin hankinta


Terminaali T1 uusiokäyttöön - Finavia avaa vesipuiston Helsinki-Vantaalle

HelsinkiPoolportFinavian Helsinki-Vantaan terminaalilaajennus valmistuu ja kesällä käytössä on enää yksi terminaali, kun nykyisistä T1 ja T2 nimistä luovutaan. Samalla Finavia on keksinyt uutta käyttöä entiselle terminaali T1:lle.

Useiden kuukausien mittaisen suunnittelun jälkeen tarkoin varjeltu salaisuus paljastettiin 1. huhtikuuta 2022. T1 tulee palvelemaan asiakkaita syksystä 2022 lähtien vesipuistona. Finavia lupailee hankkeesta lisätietoja kevään 2022 aikana.

Nähtäväksi jää saako Helsinki-Vantaa eli Helsinki Airport nykyisen Helsinki Artport -taidelentoaseman ohella lisänimeksi myös Helsinki Waterport tai Poolport. Ainakin perinteinen sosiaalisen median ilmaisu #SmoothTravelling on saanut uuden muodon #SmoothSliding.

Emirates mahdollistaa ruokatilaukset ympäri maailmaa - lanseeraa Emireats-palvelun

EmireatsKoronaviruspandemia ei ole mahdollistanut ihmisille pääsyä maailmalle ja monet haikailevatkin lempikohteisiinsa herkkuruokiensa ääreen.

Emirates vastaa tähän huutoon ja lanseeraa Emireats-palvelun, joka kuljettaa ruoka-annokset mistä päin maailmaa tahansa suoraan asiakkaiden kotioville.

Kaikki annokset eivät kuitenkaan välttämättä ole enää kuljetuksen jälkeen parhaimmillaan ja edessä saattaa olla tarve mikroaaltouunin käyttöön.

Emirates (Facebook): Emireats - Delivering soon MH