Lippujuhlan päivänä 4.6.2024 ylilento myös Kuopiossa - Paraati ylilentoineen 150-vuotiaassa Hangossa

HN-418_010323bIlmavoimien Karjalan lennoston Hävittäjälentolaivue 31 lentää tiistaina 4. kesäkuuta 2024 ylilennon F/A-18 Hornet -hävittäjällä Kuopiossa. Ylilento on osa Puolustusvoimain lippujuhlapäivän ohjelmaa. Varsinainen lippujuhlan päivän paraati järjestetään tuolloin Hangossa.
 
Karjalan lennosto suorittaa Puolustusvoimain lippujuhlan päivän seppeleenlaskutilaisuuden aikana ylilennon yhdellä F/A-18 Hornet -hävittäjällä Kuopion Sankaripuistossa. Tilaisuus alkaa kello 12.00.

Aiemmin vastaava lento on toteutettu Kuopiossa
Savonkadun suuntaisesti etelästä lähestyen Haavoittunut sotilas -muistomerkin yli. Ylilento voi aiheuttaa hetkellisesti melua alueelle. Lentotoiminnalla on säävaraus.
 
Lippujuhlapäivän pääjuhlallisuudet Hangossa 4. kesäkuuta
 
Puolustusvoimain lippujuhlan päivän valtakunnallinen paraati järjestetään 150-vuotisjuhliaan viettävässä Hangossa 4. kesäkuuta 2024. Edellispäivänä Hangon edustan merialueella nähdään laivastoparaati.

Valtakunnalliseen paraatiin osallistuu joukkoja Maa-, Meri- ja Ilmavoimista, Maanpuolustuskorkeakoulusta sekä veteraani- ja maanpuolustusjärjestöistä yhteensä noin 1200 henkilöä ja 40 ajoneuvoa. Paraatin ylilennoissa nähdään Maavoimien NH90-kuljetushelikoptereita ja MD500-kevythelikoptereita sekä Ilmavoimien F/A-18 Hornet-monitoimihävittäjiä ja Hawk-suihkuharjoituskoneita. Kaikkiaan ilma-aluksia on mukana kymmenen kappaletta.

Hangossa nähdään myös taitolento-osasto Midnight Hawksin lentoesitys, jota voi seurata lippujuhlan päivän iltapäivästä Itäsataman alueella.
 
Lue myös: