Norran lentäjät työtaisteluun - Finnair varautuu muutoksiin kotimaan ja lähialueiden lennoissa

Norra_runkoNorran lentäjäyhdistys FAPA ry. tiedotti lentäjiään koskevasta päivystystyöhön liittyvästä työtaistelutoimesta, joka alkaa 1. joulukuuta 2018. Norra operoi Finnairin kotimaan ja lähialueiden lentoja. Finnair vuokraa ATR 72-500 -koneen tanskalaiset DAT:lta paikatakseen mahdollisia työtaistelutoimien aiheuttamia ongelmia liikenteelleen.

Työtaistelutoimen vuoksi Finnair varautuu muutoksiin kotimaan ja lähialueiden lennoissa joulukuun aikana. Joitakin lentoja jouduttaneen mahdollisesti perumaan. Norra lentää Finnairin lentoja ATR 72 - ja Embraer -koneilla.

SE-MDC_081118Finnair vuokraa ATR 72-500 -potkuriturbiinikoneen ja miehistön tanskalaiselta DAT:lta joulukuuksi minimoidakseen asiakkaille aiheutuvan haitan.

Vuokrakoneella voidaan tarvittaessa lentää sellaisia lentoja, jotka saattaisivat muuten peruuntua.

”Olemme pahoillamme huolesta ja vaivasta, jota tämä tilanne mahdollisesti aiheuttaa asiakkaillemme. Teemme parhaamme, että asiakkaamme pääsevät määränpäähänsä mahdollisimman nopeasti ja sujuvasti", sanoo Finnairin operatiivinen johtaja Jaakko Schildt. 

Finnair kertoo peruutuksista ja mahdollisista operoivan lentoyhtiön muutoksista tekstiviestillä ja/tai sähköpostilla suoraan niille asiakkaille, joita muutokset koskevat. Jos lento on peruttu, Finnair reitittää asiakkaat uudelleen määränpäähän. Asiakkaalla on myös mahdollisuus siirtää matkan ajankohtaa +/- 2 päivää tai hakea täyttä hyvitystä käyttämättä jääneestä lipusta.

Lentäjäyhdistys FAPA ry:ssa on jäseniä noin 250 ja määrä on kasvussa. Jäsenistö koostuu Norran lentokapteeneista ja lentoperämiehistä. FAPA ry on Finnish Pilot Association:in (FPA) jäsen sekä myös Yksityisalojen Esimiehet ja Asiantuntijat YTY ry:n jäsen.

Lue myös: