Poliisi turvaa itsenäisyyspäivää ja rajoittaa ilmailua Helsingin keskustan yllä 6. joulukuuta 2023

EFR571_itsenaisyyspaivaPoliisi turvaa perinteisesti ja erityistoimin itsenäisyyspäivän juhlallisuuksia Helsingin keskustan alueella 6. joulukuuta 2023. Osana viranomaisten omaa toimintaa sekä yleisötapahtumien turvaamiseksi keskustan ylle on perustettu laaja lentokieltoalue.

Helsingin keskustan ylle on perustettu itsenäisyyspäivän ajaksi tilapäinen rajoitusalue EFR571, joka yltää maan ja veden pinnasta 1000 jalan eli 300 metrin korkeuteen. Alue rajoittaa ilmailua 6. joulukuuta 2023 kello 0600-2200 UTC-aikaa eli 08. 00-24.00 Suomen aikaa. Kyseisen tilapäisen rajoitusalueen ylärajasta alkaa valvottu ilmatila.

Tilapäinen rajoitusalue EFR571 on perustettu viranomaisten oman ilmailutoiminnan ja alueella olevien yleisötapahtumien turvaamiseksi. Viranomaisilla on alueella vilkasta omaa ilmailutoimintaa, jolla luodaan tilannekuvaa itsenäisyyspäivän tapahtumista.

Poliisi_Matrice_ilmassa_maastaJokainen lennättäjä on velvollinen noudattamaan voimassa olevia lentorajoituksia. Lennättäjät voivat tutustua ajankohtaisiin rajoitteisiin droneinfo.fi -sivustolla ja Flyk.com -karttapalvelussa. Poliisi myös valvoo tarkoin lentokiellon noudattamista. Sen rikkomisesta seuraa sakkorangaistus, jonka lisäksi laitteet voidaan tuomita rikoksentekovälineinä valtiolle menetetyiksi.

Rajoitukset eivät koske sotilas-, rajavartio-, poliisi-, tulli-, merenkulku- ja ilmailuviranomaisia eikä pelastustointa, ensihoitopalvelua tai potilaskuljetuksia hoitavia viranomaisia tai heidän määräämiään lentoja silloin, kun näille viranomaisille säädettyjen tehtävien suorittaminen vaatii lentämistä alueella.

Rajoitukset eivät myöskään koske kiireellistä lääkintälentotoimintaa helikoptereilla, eikä lentoja, jotka perustuvat Suomea sitovaan kansainväliseen velvoitteeseen.

Lue myös: