Portugalilaisen HiFlyn Maltalla toimiva tytäryhtiö aloitti Finnairin New Yorkin -reitillä

HiFly_Malta_A343_9H-SUNFinnairin vuokraama HiFly Maltan Airbus A340-300 (9H-SUN) aloitti New Yorkin -reitillä 3. marraskuuta. Ulkoinen operaattori lentää yhtiön mukaan reitillä aina 8. tammikuuta saakka. HiFly Malta lensi viimeksi Finnairin lentoja heinä-elokuussa 2016.

Finnair kertoi 24. lokakuuta vuokranneensa A340-300 -lentokoneen miehistöineen HiFly -yhtiöltä kahdeksi kuukaudeksi. Wetlease-operaatiolla tehdään tilaa lentäjien A350 XWB -koneen tyyppikoulutuksille.

Konetyyppi on samanlainen, joita Finnair on jo poistanut laivastostaan. Nykyisin Finnair lentää vielä yhdellä A340-300 -koneella. Lentojen miehistö tulee HiFlylta, mutta lennoilla on mukana kaksi Finnairin matkustamohenkilön jäsentä tukemassa Finnairin palvelukonseptin toteutusta.

Lennot lennetään HiFly Maltan A340-300 (9H-SUN, MSN367)  -koneella. Matkustamossa on  24 business-luokan ja 271 economy-luokan istuinta.

Wetleaseatussa koneessa ei ole Finnairin tarjoamia Economy Comfort – istuinpaikkoja. Finnair antaakin tämän palvelun jo ostaneille mahdollisuuksien mukaan istuinpaikan, jossa on enemmän jalkatilaa.

Kaikilla matkustajilla on käytössään henkilökohtainen lennonaikainen viihdejärjestelmä, joka on kuitenkin rajoitetumpi kuin Finnairin oma järjestelmä.

New Yorkin lennoilla käytettävä koneyksilö on ollut aiemmin mm. Srilankan Airlinesin operoinnissa ennen sen varastointia ja siirtymistä Hiflylle kesän 2016 aikana. Ensilentonsa se teki vuonna 2000.

Lue myös: