Ruotsin elokuinen päälentonäytös Försvarsmaktens Flygdag 2020 peruttu - syynä koronaviruspandemia

SI_GR_nousuRuotsin puolustusvoimat ilmoitti peruvansa elokuulle 2020 suunnitellun päälentonäytöksen koronaviruspandemian vaikutusten seurauksena. Kesältä on peruttu jatkuvasti ilmailutapahtuma, mutta Suomen päälentonäytös Kauhava Air Show on edelleen jatkanut järjestelyjä. Tapahtuma on samaan aikaan kuin Ruotsin nyt peruttu tapahtuma oli määrä järjestää.

Ruotsin puolustusvoimat ilmoitti, että päälentonäytös Försvarsmaktens Flygdag 2020 on peruttu. Ilmavoimien komentaja teki päätöksen tapahtuman perumisesta koronaviruspandemian seurauksena.

Tapahtuma oli määrä järjestää Såtenasissa Skaraborgin F7-lennostossa 29. elokuuta 2020. Lentonäytöksessä on perinteisesti nähty Ruotsin sotilasilma-aluksia ja vierailuja tapahtumaan ovat tehneet mm. Suomen ja Tanskan ilmavoimat. Nyt perutun näytöksen lento-ohjelmassa olisi saatettu nähdä myös maan seuraava hävittäjä eli Saab 39 E Gripen.

Suomessa jatketaan edelleen Ilmailuliiton päälentonäytöksen eli Kauhava Air Show 2020 -tapahtuman järjestelyjä. Tapahtuma on määrä järjestää 29.-30.8.2020 mikäli koronaviruspandemia on helpottunut ja viranomaisohjeistus sallii tällaisen tapahtuman toteuttamisen.

Lue myös: