Sichuan Airlines palasi Helsinki-Vantaalle 29. heinäkuuta 2022 - yksi viikkovuoro Kiinan Chengduun

Sichuan_to_gateSichuan Airlines palasi Helsinki-Vantaalle ja jatkaa lentoja Chengdun Shuangliun kansainväliselle lentoasemalle 29. heinäkuuta 2022 alkaen. Reitin uudelleenavaus on merkittävä askel kohti Kiinan reittiliikenteen palautumista. Ensivaiheessa on tarjolla yksi viikkovuoro.

Alun perin kesällä 2019 avattu reitti on ollut koronarajoituksista johtuen tauolla. Kiinan ilmailuviranomainen CAAC mahdollistaa nyt lennot Kiinasta Suomeen Shanghain lisäksi myös Sichuanin maakunnan pääkaupungista Chengdusta.

"Olemme hyvin iloisia, että Sichuan Airlines palaa Helsinki-Vantaalle. Reitin uudelleenavaus on merkittävä askel kohti Kiinan lentoliikenteen palautumista koronapandemiasta", sanoi Finavian reittikehityksestä vastaava johtaja Petri Vuori.

Reittiä liikennöidään Airbus A330 -laajarunkokoneella kerran viikossa perjantaisin. Viikoilla 29–31 saapumisaika Helsinki-Vantaalle on aamulla kello 4.00 paikallista aikaa ja lento Chengduun lähtee kello 6.00. Aikataulu muuttuu 19. elokuuta 2022, mistä lähtien lento saapuu Helsinki-Vantaalle 21.50 paikallista aikaa ja lähtee Chengduun 23.20.

Aikaisemmin Sichuan Airlines lensi reittiä Chengdusta Helsinki-Vantaan lentoaseman kautta Kööpenhaminaan. Nyt reitti kulkee ainoastaan Helsinki-Vantaan ja Chengdun välillä.

Sichuan Airlines lentää reittiä suoraan Venäjän yli, sillä ilmatilarajoitukset eivät koske kiinalaisyhtiöitä. 

Lue myös: