Venäjä vastasi Romanian asettamaan lentokieltoon - romanialaiskoneilla ei enää pääsyä Venäjälle

A320_wingtip_1Lentoliikennettä kohtaavat rajoitukset laajenevat Euroopassa. Venäjän hyökättyä Ukrainaan useat eri valtiot ovat asettaneet lentokieltoja venäläisille lentoyhtiöille. Ne maat, joiden asettamat venäläisoperaattoreihin kohdistuvat lentokiellot ovat jo astuneet voimaan, ovat saaneet vastaavan päätöksen myös Venäjältä. Nyt Romanian lentoyhtiöiltä on estetty pääsy Venäjälle.

Venäjä on kategorisesti perunut liikennöintiluvat kaikilta niiltä valtioilta, jotka ovat asettaneet lentorajoituksia venäläisoperaattoreille. Tässä joukossa ovat Iso-Britannia, Bulgaria, Puola ja nyt myös Romania. Näiden lisäksi lentokieltoja ovat ilmoittaneet asettavansa myös Viro, Latvia ja Liettua sekä Slovakia.

Venäjän mukaan Romaniaa koskeva päätös tehtiin kansainvälisen oikeuden normien mukaisesti vastauksena kieltoon, joka koskee venäläisten lentoyhtiöiden liikennöimien ja/tai Venäjällä rekisteröityjen ilma-alusten siviililentoja kyseisten valtioiden alueelle. Lentoja muistakin kieltoja asettaneista maista voidaan jatkossa suorittaa vain Rosaviatsian tai Venäjän ulkoministeriön myöntämällä erityisluvalla.

Erityisesti lentokiellot ovat toistaiseksi koskettaneet British Airwaysia, jolla on useita lentoreittejä Aasiaan Venäjän ilmatilan halki. Nyt lennot on jouduttu reitittämään uudelleen.

Suomi ei ainakaan vielä toistaiseksi ole ilmoittanut rajoittavansa venäläisoperaattoreiden lentoja ilmatilassaan. Venäjän osoittaman linjan mukaisesti lentokielto johtaisi välittömiin vastatoimiin.

Lue myös: