NASA Johnson Space Centerin opiskelijat vievät videollaan Gangnam Stylen avaruuteen (linkki)

johnsonstyle_youtubeNASA:n Lyndon B. Johnson Space Centerin harjoitteilijaohjelman yhteisö latasi 14. joulukuuta YouTubeen oman parodiaversionsa eteläkorealaisen Psyn vuoden 2012 megahitistä Gangnam Style. Uusi NASA Johnson Style on kerännyt jo yli 1,8 miljoonaa latausta. Alkuperäisen videon tyyliin tehdyssä avaruusversiossa esiintyy mm. astronautteja.

Videon tavoitteena on kertoa siitä, mitä NASA ja etenkin Houstonissa sijaitseva Johnson Space Center tekevät tieteen edistämiseksi. Videolle on harjoittelijoiden ja NASA:n oman väen toteuttamien Gangnam Style -tanssikuvioiden joukkoon leikattu materiaalia niin avaruusasemalta, astronauttikoulutuksesta kuin monipuolisesta perustutkimuksesta.

JSC:n Pathway Interns -ohjelmassa harjoittelussa olevat opiskelijat tekivät ensin minuutin kestävän demovideon, jolla avaruuskeskuksen väelle näytettiin millaista laatua on odotettavissa. Mukana tanssimassa oli jo ensiversiolla astronautti Clayton Anderson.

Demon julkaisun jälkeen mukaan saatiin myös hänen kollegansa Michael Massimino (kuvassa pääroolissa olevan Eric Simin kanssa), Tracy Caldwell Dyson, Michael Coats ja Ellen Ochoa. Samaten Johnsonin avaruuskeskuksen johtoa ja muuta henkilökuntaa saatiin houkuteltua osallistumaan videon toteuttamiseen.

Eteläkorealaisen Psyn esittämä Gagnam Style ja etenkin sen video on ollut vuoden 2012 sensaatio YouTubessa. Se julkaistiin 15. heinäkuuta.

Ennätysnopeasti eli jo 24. marraskuuta siitä tuli YouTuben historian katsotuin video. Tällä hetkellä se on ladattu 982 miljoonaa kertaa eli miljardi menee kohta rikki. (EDIT: miljardi meni rikki 21.12.2012)

 

ReelNASA YouTube: NASA Johnson Style (Gangnam Style Parody)