Airbusin A380-lentokone palkittiin lentomelun vähentämisestä

A380_incomingNoise Abatement Society (NAS), melun vähentämistä edistävä järjestö Isossa-Britanniassa, on myöntänyt Airbusin A380-lentokoneelle palkinnon lentomelun vähentämisestä lentokenttien läheisyydessä.

Järjestö antaa palkinnollaan tunnustusta viranomaisille, yhtiöille, muille organisaatioille sekä yksittäisille ihmisille, jotka ovat tehneet työtä meluhaittojen vähentämiseksi, etsineet uusia käytännön ratkaisuja melusaasteen torjumiseen tai parantaneet meitä ympäröivää äänimaailmaa.

”NAS:ään teki vaikutuksen A380:n aiheuttaman melun vähäisyys vastaaviin muihin lentokoneisiin verrattuna sekä hiljainen ja rauhallinen akustiikka koneen sisällä. Tämä osoittaa, että melusaaste ei ole edistyksen väistämätön sivutuote. Perinteisesti äänekkäät toiminnot ja laitteet voidaan saada nykyistä hiljaisemmiksi kaikkien eduksi”, NAS:n toimitusjohtaja Lisa Lavia sanoo.

“Viimeisen 50 vuoden aikana ilmailuala on vähentänyt lentomelua 75 prosentilla”, toteaa John Roberts, Airbusin A380:n teknillinen johtaja Isossa Britanniassa. ”A380 tuottaa lähtiessään lentoon vain puolet joidenkin muiden pitkillä reiteillä käytettävien lentokoneiden melusta ja jopa neljä kertaa vähemmän melua laskeutuessaan.”

A380-koneella lennetään 120 kaupallista lentoa joka päivä. Näistä kymmenen lennetään Lontoon Heathrow-lentokentältä, jonka melumääräykset ovat maailman tiukimmat. Tähän mennessä koneella on lentänyt yli 29 miljoonaa matkustajaa.

Noise Abatement Society