Finnair laajentaa covid-19 -testauspalveluaan ja tarjoaa jatkossa myös PCR-testausta 99 eurolla

koronatesti_1Finnair täydentää koronatestauspalveluaan ja tarjoaa jatkossa myös PCR-testausta kohtuulliseen 99 euron hintaan. Finnair haastoi muut toimijat hintakisaan 65 euron pikatestillään, jota yhtiö on tarjonnut elokuun alusta lähtien. Negatiivinen koronatestitodistus on maahantulon edellytyksenä useissa maissa, erityisesti jos matkustaja ei ole täysin rokotettu. 

Finnair on jo aiemmin tarjonnut Helsinki-Vantaan lentoaseman läheisyydessä olevassa toimipisteessä 65 euroa maksavaa pika-antigeenitestausta. Syyskuussa 2021 Finnair kertoi Lentoposti.fi:lle suunnitelmistaan laajentaa covid-19 -testimahdollisuuksia. Nyt Finnair jatkaa siis muiden toimijoiden haastamista testihintojen alentamiseksi. Finnairin covid-19 -testihinnat eivät sisällä lisäkuluja todistuksesta, lähetteestä tai omakantakirjauksesta.

PCR-testauksen suorittaa Finnair Terveyspalvelut ja se on saatavilla ajanvarauksella 28.9. alkaen Finnairin pääkonttorissa lentoaseman läheisyydessä.

Finnair_koronatesti_2Koronatestin voi varata netissä osoitteessa finnairtest.mbooking.fi. Varauksen voi tehdä suomalaisella henkilötunnuksella tai jos sellaista ei ole, syntymäajalla. PCR-testin tuloksen ja englanninkielisen todistuksen saa digitaalisesti seuraavana aamuna kello 9 mennessä, ja testitulos siirtyy myös Omakantaan.  

 “Asiakkaamme ovat löytäneet hyvin Finnairin koronatestauspalvelun, ja olemme iloisia voidessamme laajentaa tarjontaamme myös PCR-testeihin. Etenkin moniin Aasian maihin matkustettaessa myös täysin rokotetuilta vaaditaan yhä lisäksi PCR-testitodistusta,” kertoo Finnairin turvallisuusjohtaja Kaarlo Karvonen. 

”Testauksen hinta on Suomessa edelleen monia muita maita kalliimpi, ja haluamme osaltamme tukea matkustuksen käynnistymistä tuomalla tarjolle kohtuuhintaisemman vaihtoehdon", jatkaa Karvonen.

Eri maiden maahantulovaatimukset voi tarkistaa Finnairin sivuilla olevasta matkustusrajoituskartasta tai maiden viranomaisten nettisivuilta.

Syyskuun 2021 alussa Euroopassa ja muualla maailmassa testien hinnat ovat laskeneet merkittävästi ja ovat noin 50 euron hinnoissa antigeenitestien osalta. Ranskassa matkustaja voi saada pika-antigeenitestin 20 eurolla. Myös PCR-testien hinnat ovat painuneet alle sadan euron. Viimeisimpänä merkittävästi turismiin panostava Yhdistyneet arabiemiirikunnat ilmoitti PCR-testin hinnaksi reilut 10 euroa. Aktiivisilla hinnanalennustoimilla mahdollistetaan matkailua. MH

Lue myös: