Finnair lentää Osakaan normaalisti 20.9. alkaen - Kansain operaatiot palaamassa normaaleiksi

A330_tail_closeTaifuuni Jebin tuhoista kärsinyt tekosaarelle rakennettu Osakan Kansain lentokenttä avautuu kokonaan lentoliikenteelle perjantaina 21. syyskuuta. Finnairin lentotauon jälkeen ensimmäinen Osakaan suuntautuva lento nousee ilmaan Helsinki-Vantaalta torstaina 20. syyskuuta.

4. syyskuuta Japaniin iskeytynyt Jebi oli maan voimakkain taifuuni 25 vuoteen. Se sai Osakan Kansain lentokentän kiitotien, asematason ja terminaalit veden valtaan. Lentoliikenne kesketyi, jonka myötä myös

Kansai_airport_1Finnair perui lentonsa Osakaan 5. syyskuuta lähtien. Suomalaisyhtiö alkoi 10. syyskuuta liikennöidä toista päivittäistä yhteyttä Nagoyaan.

Liikenne Kansain lentoasemalle käynnistettiin osittain jo 8. syyskuuta. Toiminnan kerrotaan palaavan normaaliksi 21. syyskuuta, josta lähtien kaikki aikataulunmukainen lentoliikenne on jälleen tervetullutta Osakaan. Tuolloin Kansain lentokentälle laskeutuu myös Finnairin reittikone AY77.

Keskiviikkona 19. syyskuuta iltapäivään mennessä Osakaan operoitiin jo 77 edestakaista kansainvälistä lentoa sekä 56 kotimaan operaatiota. Määrä olin noin 56 prosenttia normaalista. Torstaille 20. syyskuuta lentokenttä odottaa vastaanottavansa kaikkiaan 136 lentoa, eli jälleen hieman reilut puolet normaalista liikenteestä.

Kansai_airport_bridge_1Perjantaina 21. syyskuuta kaikki on valmista liikenteen normalisoitumiselle mutta ei tarkoita, että kaikki operaattorit välttämättä vielä tuolloin palaisivat Osakan Kansaille.

Lentokentän molemmat kiitotiet ovat normaalisti käytössä kuten myös suurin osa asematason lentokonepaikoista. Pääosa terminaaleista ja niiden ravintoloista on myös palannut normaaliin päiväjärjestykseen. Junayhteys on jo palautettu kuntoon ja perjataina silta avataan osittain myös autoliikenteelle.

Lue myös: