Finnair vuokraa tabletin lomalennon viihteeksi kympillä

A321ER_tab_3Kun Finnair vastaanotti ensimmäisen Airbus A321 Sharklet -koneensa 6. syyskuuta, se esitteli myös uuden lomalentojen matkustamoviihdekonseptin. Se perustuu tuolien selkänojassa olevien näyttöjen sijasta kannettaviin tablet-laitteisiin, joita vuokrataan matkustajille. Nyt Finnair on vahvistanut viihdemaksun suuruudeksi 10 euroa.

Finnairin lomalentojen uusissa A321 Sharklet -koneissa matkustajien käytössä on Samsung Galaxy Tab 3 -tabletteja 10 euron viihdemaksua vastaan. Tabletteihin on ladattu valmiiksi kymmeniä tunteja videoita ja musiikkia, pelejä ja sanomalehtiä. Aluksi niitä on 50 kappaletta.

Virtaa Android-pohjaisessa laitteessa pitäisi riittää koko lennon ajaksi. Paluumatkalla otetaan käyttöön toiset, täydellä akulla varustetut laitteet.

A321ER_tab_2"Tablettien päivittäminen on ketterämpää kuin kiinteän viihdejärjestelmän, ja tabletit ovat lisäksi keveämpiä perinteiseen viihdejärjestelmään verrattuna", sanoo Finnairin viihdejärjestelmistä vastaava johtaja Jouni Oksanen.

Finnair on myös parantanut muiden koneiden viihdejärjestelmää. Kaukolennoilla viihdetarjonta on lähes kaksinkertaistettu economy- ja business-luokissa; elokuvien lukumäärä on nyt 72 ja tv-ohjelmien yli 150.  

Koneiden viihdejärjestelmän uudistukset liittyvät 90-vuotisjuhlavuottaan viettävän Finnairin palvelu-uudistukseen. Finnair asentaa uudet, täysin makuuasentoon liukuvat istuimet suurimpaan osaan kaukoliikennelaivastoaan tammikuusta 2014 alkaen. Työ on valmis syyskuussa 2014. Kolmeen koneeseen näitä istuimia ei tule.

 

Lue myös: