Ilmailumuseoyhdistyksen Hawk-elämyskeskus kiinnosti messuilla ja tapahtumissa

Matka_16_ilmailumuseotIlmailumuseoyhdistyksen Hawk-elämyskeskus osoittautui ensimmäisenä toimintavuonnaan menestykseksi. Merikonttiin rakennettu elämyskeskus kehitettiin ilmailumuseotoiminnan parempaan markkinointiin. Uusi tuote kiinnosti messujen ja tapahtumien järjestäjiä. Vuoden aikana Hawk-kontti oli esillä tapahtumissa, joissa vieraili yli 270 000 kävijää.

Ilmailumuseoyhdistyksen elämyskeskus perustuu 40-jalkaisen merikonttiin, joka muutettiinsiirrettäväksi näyttelytilaksi. Kyseessä on kompakti kokonaisuus, joka on helppo kuljettaa, nopea saattaa näyttelykuntoon. Se on lisäksi turvallinen käyttää sekä ulko- että sisätapahtumissa ja nopea palauttaa takaisin kuljetuskuntoon.

AiemHW314_konttimin tapahtumiin osallistuminen vaati  museoesineiden osalta hankalia kuljetusjärjestelyjä ja vaati merkittävän määrän työtunteja sekä henkilökuntaa osaston tekniseen rakentamiseen, kunten teltan pystytykseen ja sääsuojaukseen.

Elämyskeskuksen vetonaula on BAe Hawk Mk.51 -koneen (HW-314) kaksipaikkainen ohjaamo-osa. Se sopii näyttelykäyttöön erinomaisesti ja on vierailijoiden
näkökulmasta kiinnostava, sillä Ilmavoimat lentää konetyypillä edelleen.

Matka16_4Hawk-elämyskeskus oli esillä vuoden 2016 aikana kaikkiaan 16 tapahtumassa. Ilmailumuseotoiminta sai esittelyissä merkittävästi uutta asiakaspotentiaalia ja näkyvyyttä.

 Yhteistä vierailijoille iästä riippumatta oli ainutkertainen kokemus ja leveä hymy. Hawkin ohjaamossa käyneiden lukumääriä ei laskettu tarkkaan, mutta tapahtumien yhteenlasketut kävijämäärät olivat yli 270 tuhatta.

Tavoite vuoteen 2016 lähdettäessä oli osallistua tapahtumiin vain pääkaupunkiseudulla. Tie vei kuitenkin mm. Turun Messukeskukseen kahteen eri messutapahtumaan sekä Kuopiossa järjestettyyn Suomen Ilmailuliiton päälentonäytökseen ja Jämijärven Jämi Fly In & Airshow -tapahtumaan.

Vuosi 2017 pyörähtää käyntiin osallistumisella Caravan Show -messuihin Turussa 13.–15.1.2017.

Päivitys 17.15: Vaihdettu otsikkoa vastaamaan sisältöä.

Lue myös: