Ilmasotakoulun Vinkat lentävät matalalla Keski-Suomen alueella VG2-harjoituksessa kesän aikana

ILMAV_Vinkat_20200731Ilmasotakoulun Hävittäjälentolaivue 41 toteuttaa nuorimpien kadettikurssien VG2-lentoharjoituksen Vinka-kalustolla Tikkakosken tukikohdassa kesä-heinäkuun vaihteessa sekä elokuussa.

"Nuorimmat kadettikurssit 106 ja 107 lentävät VG2-harjoituksessa lentokoulutusohjelmien mukaisia lentoja. Lisäksi tavoitteena on kasvattaa lentotoiminnan intensiteettiä kadeteille", kertoo harjoituksen johtaja kapteeni Juho Sirola.

Lentoja on viikoilla 26 (28.6.–1.7.2021) ja 32  ( 9.–12.8.2021) maanantaista torstaihin kello 8.30–20 välisenä aikana. Päivittäin lennetään 4–7 lentokierrosta, jotka suuntautuvat Keski-Suomen alueelle. Harjoitukseen osallistuu kahdeksan Vinka-alkeiskoulukonetta.

Harjoituksessa käytetään myös matalia lentokorkeuksia. Lentotoiminnasta aiheutuva melu voi aiheuttaa häiriötä, jota pyritään ehkäisemään välttämällä asutuskeskusten yllä lentämistä sekä noudattamalla lentomelua vähentäviä lentomenetelmiä aina, kun se on mahdollista.

Koronaviruksen varalta harjoituksen henkilöstöä on jaettu osastoihin, joiden välisiä kontakteja on rajoitettu.

Ilmavoimat antaa ohjaajien alkeis- ja peruslentokoulutusta suomalaisvalmisteisilla Valmet L-70 Vinka -koneilla (VN). Ne ovat kuuluneet ilmavoimien lentokoulutuspolkuun vuodesta 1980 lähtien. Nykyisin Vinkoista on ns. kirjavahvuudessa 23 konetta.

Korvaajaksi hankittujen Grob G 115E -alkeiskoulukoneiden (GO) käyttöönotto on viivästynyt erilaisten ongelmien seurauksena.