Kanto Aviation ja Robert's Aerobatics järjestävät lentonäytösseminaarin maaliskuussa 2021

KAS_HN_soihduttaaKanto Aviation Oy:n ja Robert's Aerobatics Oy:n järjestävät Suomen ensimmäisen lentonäytösseminaarin maaliskuussa 2021. Kaksipäiväiseen seminaariin voi osallistua verkkopalvelun kautta, mutta koronarajoituksien salliessa mahdollisesti jopa paikanpäällä. Seminaariin odotetaan myös kansainvälisiä puhujia.

Lentonäytösseminaari on suunnattu kaikille lentonäytöksistä kiinnostuneille ja niihin osallistuville henkilöille sekä organisaatioille. Tapahtuma on omiaan lentonäytöksistä kiinnostuneille sekä heille, jotka ovat kiinnostuneet kehittämään suomalaista lentonäytöskulttuuria.

VES_opastusLentonäytösseminaarissa kuullaan puheenvuoroja niin lentonäytöksen järjestämisestä kuin niissä esiintymisestä. Luvassa on myös työpaja näytösohjelmien rakentamiseen ja kehittämiseen.

Kansainvälisen tervehtyksen tapahtumaan tuo European Airshow Councilin eli EAC:n puheenjohtaja Gilbert Buekenberghs. Kokeneet lentonäytösjärjestäjät kertovat puheenvuoroissaan mm. lentonäytöstä koskevista määräyksistä, ympäristö- ja talousasioista sekä tapahtumien juontamisen merkityksestä ja esiintymisestä ulkomailla. Luvassa on myös ilmailuviranomaisen Traficomin esitys siitä miltä lentonäytöstapahtumat näyttävät viranomaisen silmin.

VES_PerttuRiikaSeminaarin esiintyjien joukossa on myös kansainvälisen tason lentonäytösjärjestäjiä ja esiintyjiä kuitenkaan kotimaista kokemusta unohtamatta. Seminaariesitykset ovat suomeksi paitsi kansainvälisten esiintyjien osalta.

Suomen lentonäytösjärjestelyn perinteiset järjestetäjätahot ovatkin vahvasti edustettuina seminaarissa, kun puhujalistalla ovat mm. Perttu Karivalo, Antti Jouppi, Riika Kaipainen ja Jyri Mattila.

Kaksipäiväinen lentonäytösseminaari järjestetään lauantaina 20. maaliskuuta 2021 sekä sunnuntaina  21. maaliskuuta  2021. Osallistumismaksu on kymmenen euroa.

VES_OBO_1Kanto Aviation Oy:n ja Robert's Aerobatics Oy:n toteuttama lentonäytösseminaari järjestetään yhteistyössä Aviator Media Oy:n ja European Airshow Councilin (EAC) kanssa. 

 Seminaariin on mahdollista osallistua GoToWebinar-yhteyden kautta. Koronarajoitusten salliessa tapahtumaan voi osallistua THL:n ohjeiden mukaisesti myös paikanpäällä Helsingin Pasilassa rajoitetulla osallistujamäärällä. Tämä kuitenkin varmistuu vasta lähempänä tapahtuman ajankohtaa.

01760cbb-5998-4d9b-9100-35454240ba76Robert's Aerobatics toimii taitolennon parissa ja tarjoaa lentopalveluita ja koulutusta taitolentäjille ja lajista kiinnostuneille. Robert Robert Obolgogianin Extra EA-330LX (OH-OBO) on tuttu näky kotimaan lentonäytöksissä.

Kanto Aviationin Harri Kanto puolestaan on kokenut ja tunnettu advanced-luokan taitolentäjä, joka on osallistunut mm. EM-kilpailuihin Suomen taitolentomaajoukkueen jäsenenä. Vuonna 2019 suomalaisryhmä sai prossia Puolan Torunissa järjetetetyissä kilpailuissa. Taitolentoa esiteltiin suurelle yleisölle Helsingin SM-kilpailuissa heinäkuussa 2019 Malmin lentoasemalla.

Aviator Media ja Perttu Karivalon tiimi puolestaan on järjestänyt useita onnistuneita lentonäytöksiä Suomessa ja muualla Euroopassa. Karivalo sai vuonna 2018  Ison-Britannian ilmailuviranomaisen lentonäytösjohtajan korkeimman Tier 3 -tason kelpuutuksen. Hän on edelleen ainoa suomalainen, jolla on UK CAA/MAA:n myöntämä Tier 3 -tason kelpuutus, joka mahdollistaa jopa siviili- ja sotilaslentonäytösten järjestämisen perinteisessä ilmailumaassa Isossa-Britanniassa.

Suomessa onnistuttiin järjestämään koronakesän 2020 aikana kaksi suurempaa ja onnistunutta lentonäytöstapahtumaa. Niistä ensimmäinen oli Suomen ensimmäinen drive-in -lentonäytös Vesivehmaalla ja jälkimmäinen Suomen ilmailuliiton päälentonäytös, joka järjestettiin Kauhavalla.

KAS_A350_yleiso_1Kesän 2021 Suomen suurimmaksi tapahtumaksi on nousemassa jälleen paluun tekevä Kaivopuiston lentonäytös, jossa koneet lentävät Helsingin edustalla. Kaivari 21 -tapahtuma tavoittelee Suomen yleisöennätyksen rikkomista maailmanluokan ohjelmalla ja jännittävillä oheistapahtumilla.

Kaivopuiston edellinen vuonna 2017 järjestetty näytös kokosi paikalle yli 130 000 henkilöä. Tapahtuma toteutetaan kesäkuussa 2021 aiempaa laajemmalla alueella ja maanäyttelystä on luvassa kaksipäiväinen. Lentonäytösohjelma toteutetaan kuitenkin vain avauspäivän osalta.

Lentonäytösseminaari 20.-21.3.2021 -sivusto

Lue myös: