Karjalan lennosto, Lapin lennosto ja Ilmasotakoulu lentävät yölentoja arki-iltaisin syksyllä 2019

IMG_20191017_103425Suomen ilmatilan alueellisen koskemattomuuden valvonta ja turvaaminen 24/7 on ilmavoimien lakisääteinen tehtävä. Sen myötä Ilmavoimien toiminta voi syksyn 2019 aikana näkyvä valoilmiöinä taivaalla, kun Karjalan lennosto, Lapin lennosto ja Ilmasotakoulu lentävät koulutusohjelman mukaisia yölentoja arki-iltaisin laajalti ympäri Suomea.

Arki-iltoihin ajoittuvan Ilmavoimien yölentokoulutuksen tavoitteena on harjoitella ilmataistelua heikon valaistuksen olosuhteissa. Lennot ovat osa ilmavoimien ohjaajien lentokoulutusohjelmia.

Lentotoiminnasta aiheutuva melu voi aiheuttaa häiriötä, jota pyritään välttämään noudattamalla melua vähentäviä lentomenetelmiä aina kun se on mahdollista.

Karjalan ja Lapin lennostojen F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjien omasuojajärjestelmiin kuuluvat soihdut voivat näkyä taivaalla hetkellisesti kirkkaina valoilmiöinä.

Karjalan lennosto

Ilmavoimien HornetKarjalan lennoston Hävittäjälentolaivue 31 lentää F/A-18 Hornet -ohjaajien lentokoulutusohjelman mukaisia yölentoja viikolla 43 maanantaista torstaihin 21.–24.10. ja viikolla 45 maanantaista torstaihin 4.–7.11. Varalla on viikko 49.

Lentoja suoritetaan päivittäin kello 24:ään asti. Lentotoiminta ulottuu noin 200 kilometrin etäisyydelle Rissalan tukikohdasta.

Lapin lennosto

Lapin lennoston Hävittäjälentolaivue 11 lentää F/A-18 Hornet -ohjaajien lentokoulutusohjelman mukaisia yölentoja viikolla 43 maanantaista keskiviikkoon 21.–23.10. Varaviikkona on samoin viikko 49.

Lentoja suoritetaan päivittäin kello 23:een saakka, ja ne suuntautuvat Rovaniemen tukikohdan lähiharjoitusalueille sekä Ivalo–Kajaani-välisille harjoitusalueille.

MLU_HW_1Ilmasotakoulu

Ilmasotakoulun Hävittäjälentolaivue 41 lentää lentokoulutusohjelmien mukaisia yölentoja Hawk-suihkuharjoituskoneilla ja Vinka-alkeiskoulukoneilla viikoilla 43–46. Lentoja suoritetaan Tikkakosken tukikohdasta maanantaista torstaihin kello 23:een saakka. Lentotoiminta suuntautuu Keski-Suomen alueelle.