Lippujuhlapäivän paraati jälleen peruttu - vuonna 2020 ilmavoimien Hornetit tervehtivät kansaa ympäri maata

P20_DAY_maailmanpyoraPuolustusvoimain lippujuhlan päivän valtakunnallisen paraatin järjestäminen Joensuussa 4. kesäkuuta 2021 on jouduttu perumaan vallitsevan koronavirusepidemian johdosta. Lippujuhlan päivää vietetään siis myös vuonna 2021 vaihtoehtoisella ohjelmalla tilaisuuden arvokkuus turvaten. Vuonna 2020 järjestettiin näyttävä ilmaparaati eri puolilla Suomea.

Osana koronavirusepidemian liittyviä rajoitustoimia Puolustusvoimat toteutti myös vuonna 2020 lippujuhlan päivän uudella tavalla, koska paraatia ei voitu järjestää.

Silloin järjestettiin Laivaston soittokunnan viihdekonsertti Turussa, jota voitiin seurata Ylen kanavilla. Päivän ohjelmassa oli tuolloin myös mm. lipunnostoja, seppeleenlaskuja, Puolustusvoimain komentajan tervehdys sekä paikallista ohjelmaa ympäri Suomea.

P20_Kuopio33Vuoden 2020 lippujuhlan näyttävimmästä ohjelmasta vastasi ilmavoimat, kun 32 Hornet-hävittäjää toivotti kansalle iloista lippujuhlan päivää myös radiokutsuillaan.

Hornet-parvet näyttäytyivät eri puolilla Suomea Helsingistä Ivaloon kertoen Puolustusvoimien puolustuvan koko maata sekä toivottaen iloista lippujuhlan päivää 4. kesäkuuta.

Myös Midnight Hawks esiintyi tuolloin Helsingin yllä. Taitolentoryhmä sekä Hornet-hävittäjä nähtiin tuolloin matalalla myös Helsinki-Vantaan lentoasemalla.

Puolustusvoimat valmistelee tämän vuoden lippujuhlan päivän ohjelmaa yhteistyössä Yleisradion ja tarvittavien muiden toimijoiden kanssa.

P20_kirkko"Tavoitteemme on myös tänä vuonna tarjota kansalaisille arvokasta ohjelmaa, joka kunnioittaa perinteitä, mutta toteutetaan vaihtoehtoisella tavalla. Juhlapäivän tapahtumia nähdään sekä televisiossa että sosiaalisen median kanavilla. Toiveemme on myös, että viimeistään ensi vuonna voimme taas tarjota perinteisen sotilasparaatin", sanoo Pääesikunnan komentopäällikkö prikaatikenraali Kim Mattsson.

Ohjelmasta tiedotetaan erikseen suunnittelun edetessä.

Lue myös uutisemme vuoden 2020 ilmaparaatista: