Northern Griffiniin osallistunut USAF:n MC-130J Hercules odottaa korjausta Rovaniemellä

northerngriffin_rvn_0317_6Utin jääkärirykmentin 20. helmikuuta - 17. maaliskuuta järjestämään Northern Griffin 2017 -harjoitukseen osallistunut Yhdysvaltain ilmavoimien C-130 Hercules -kuljetuskone seisoo edelleen Rovaniemellä. Syynä pidentyneeseen vierailuun on koneen vikaantuminen harjoituksen loppuvaiheessa.

Suomen Ilmavoimien mukaan varaosan saaminen koneeseen on kestänyt odotettua kauemmin ja kone odottaa edelleen korjausta Rovaniemellä. Vikaa ei eritelty tarkemmin. Aikataulua korjaustoimien kestolle ei ole tiedossa.

Northern Griffin 2017 -harjoituksessa oli isännöivän Utin jääkärirykmentin ohella joukkoja Ruotsista, Virosta, Puolasta ja Yhdysvalloista. Harjoituksen keskeisenä osana olivat vaativat talviolosuhteet. Lisäksi kehitettiin kansainvälistä yhteistoimintakykyä ja erikoisjoukkotoimintaa.

northerngriffin_rvn_0317_7Harjoituksessa oli mukana Yhdysvaloista MH-47G Chinook -helikoptereita ja niiden tukena Lockheed Martin MC-130J Commando II -kuljetuskone (Herculeksen erikoisjoukkoversio, otsikkokuvassa).

Amerikkalaiskopterit tuotiin Suomeen Boeing C-17 Globemaster III -kuljetuskoneilla.

Northern Griffinissä oli mukana kaikkiaan 520 henkilöä. Suomalaisia yhteensä 320 ja heistä 100 oli varusmiehiä. Yhdysvalloista mukana oli 120 osallistujaa, Ruotsista 50 sekä Puolasta ja Virosta kummastakin 15.

Lue myös: