Norwegianin matkustajamäärä oli 24 miljoonaa vuonna 2014 – yhtiöllä kaikkiaan 130 miljoonaa matkustajaa vuodesta 2002 lähtien

Norwegian_JLR_1Norwegian saavutti vuonna 2014 uuden matkustajaennätyksen, kun lähes 24 miljoonaa asiakasta lensi Norwegianilla. Kasvua edelliseen vuoteen on kolme miljoonaa matkustajaa. Yhtiön toiminnan käynnistymisestä vuonna 2002 Norwegianilla on lentänyt 130 miljoonaa asiakasta.

Norwegianin vuotta 2014 leimasi voimakas kapasiteetin kasvu ja korkea käyttöaste. Käyttöaste oli 81 prosenttia vuonna 2014, kun se vuonna 2013 oli 78 prosenttia. Vuonna 2014 Norwegian uusi merkittävästi kalustoaan ja lanseerasi uusia reittejä sekä mannerten välillä että Euroopassa. Lisäksi yhtiö perusti uudet matkustamohenkilökunnan tukikohdat Yhdysvaltoihin ja Espanjaan.

Myös joulukuulle 2014 oli tyypillistä suuri kapasiteetin ja matkustajamäärän kasvu sekä korkea käyttöaste. Norwegian kuljetti 1 635 596 matkustajaa joulukuussa. Käyttöaste oli 81,3 prosenttia, 3,3 prosenttiyksikköä korkeampi kuin samana ajankohtana vuonna 2013. Koko vuoden käyttöaste säilyi ennallaa ollen 79 prosenttia. Kuljetettujen matkustajien määrä oli koko vuoden ajalta 23 976 731.

Norwegian_JLR_2Tarjottujen henkilökilometrien määrä (ASK) kasvoi 12 prosenttia ja myytyjen henkilökilometrien määrä (RPK) kasvoi 17 prosenttia joulukuussa samalla, kun matkustajamäärä kasvoi kahdella prosentilla. Joulukuun osalta tuotot edellisvuoteen verrattuna laskivat kahdella prosentilla.

"Kolme miljoonaa ihmistä enemmän lensi Norwegianilla vuonna 2014 kuin vuotta aiemmin ja matkustajamäärä nousi 24 miljoonaan. Meillä on ollut ilo toivottaa kasvava joukko asiakkaita tervetulleiksi lennoillemme", sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Björn Kjos.

"Monet ovat kokeilleet Norwegiania ensimmäistä kertaa myös uusilla markkinoilla Pohjoismaiden ulkopuolella, pitäneet tuotteestamme ja tulleet asiakkaaksemme uudelleen. Tämä valmistaa meitä entistä paremmin yhä kasvavaan kansainväliseen kilpailuun. Englanti, USA ja Espanja ovat esimerkkejä markkinoista, joissa on suuret asiakasvolyymit, ja joilla kasvumme edistää tulevaisuuden kilpailukykyä. Tämä puolestaan takaa Norwegianin työpaikat".

"Olemme myös iloisia siitä, että Norwegian on saanut useita tärkeitä asiakastunnustuksia läpi vuoden. Joulukuussa näkyi asiakkaiden matkustushalu joulun aikana, mikä näkyi positiivisesti matkustajaluvuissamme. Olen erityisen mielissäni siitä, että käyttöaste on kasvanut niin joulukuussa kuin koko vuonna", jatkoi Kjos.

Norwegian lensi joulukuussa 99,6 prosenttia suunnitelluista lennoistaan, joista 75,2 prosenttia lähti aikataulussa.