Patrian kehittämät muutokset Agusta Bell 412EP-helikopteriin saivat EASA-tyyppihyväksynnät

Raja_AB412(päivittynyt 6.7 klo 07.55) Euroopan lentoturvallisuusvirasto EASA on myöntänyt Patrian Aviation-liiketoiminnalle kaksi STC -tyyppihyväksyntää (Supplementary Type Certificate) koskien Agusta Bell 412EP -helikoptereita. Hyväksytyt muutokset on tehty ja tehdään Suomen Rajavartiolaitoksen helikoptereihin.

Tyyppihyväksynnän saaneet suuret muutostyöt on kehitetty ja sertifioitu Suomen Rajavartiolaitoksen Agusta Bell 412EP -helikopteriin. Muutoksilla sen kommunikaatio- ja navigointitoiminnot on päivitetty vastaamaan uusimpia eurooppalaisia ilmatilavaatimuksia.

Rajavartiolaitoksella on viisi  kaksimoottorista AB/B 412 -helikopteria. Maksimissaan kymmenen henkilöä kuljettavat kevyet helikopterit on valmistettu vuosina 1985-1999. Muutokset toteutetaan näistä kahteen helikopteriin Patria Helicopters AB:llä Ruotsissa. Työn suunnittelu on tehty Suomessa.

”Nämä täydentävät tyyppihyväksynnät ovat luonnollinen jatkumo Patrian suorittamille muutostöille. Vastaavia on jo vuosia tehty erilaisille sotilasalustoille, mutta nämä ovat Suomessa ensimmäiset, jotka on sertifioitu EASA:n siviilivaatimusten mukaisesti”, toteaa Patrian lentokelpoisuuspäällikkö Tuomo Jokisalo.

 Muutostöillä parannetaan lisäksi helikoptereiden etsintä- ja pelastuskykyä, jotka ovat Suomen rajavartiolaitoksen käyttämien helikoptereiden ydintoimintoja. Patrian kehittämät, ja asentamat toiminnot takaavat Vartiolentolaivueelle operatiivisen kyvyn Pohjois-Suomen oloihin.

Ensimmäinen Rajavartiolaitoksen vartiolentolaivueen Agusta Bell 412EP -helikopteri (OH-HVJ) on jo suorittanut modifikaation jälkeisen vastaanottolennon Ruotsissa.

Päivitys 6.7 klo 07.55: Lisätty tieto päivitettävien koptereiden määrästä ja toteutuksesta Ruotsissa.