Saksalainen lomalentoyhtiö Condor uudistuu - luvassa värikkäitä ja raidallisia lentokoneita

Condor_a321_yellow(Päivittynyt klo 22.17) Saksalainen lomalentoyhtiö Condor veti ylleen raidalliset värit esitellessään yhtiön uuden brändin. Tulevaisuudessa Condorin lentokoneet ovat raidallisia ja luvassa on viisi erilaista väritystä. Inspiraationa ovat olleet päivänvarjot, kylpypyyhkeet ja rantatuolit. Condor pyrkii kehittymään uniikiksi lomalentoyhtiöksi.

Condor_stripes_1Condor on läpikäynyt muutoksia viimeisen kahden ja puolen vuoden aikana. Se on kasvanut tytäryhtiöstä matkailukonserniksi ja itsenäiseksi lentoyhtiöksi, jolla on pitkä historia, mutta samalla tie tulevaisuuteen.

"Condor on loma, kuten uusi muotoilumme, jolla lanseeraamme nyt tulevaisuuteen. Uusi tavaramerkkimme ovat raidat, jotka edustavat alkuperäämme ja värit, jotka edustavat monimuotoisuutta. Intohimo on tehnyt Condorista ainutlaatuisen ja se on kompassimme", sanoi Condorin toimitusjohtaja Ralf Teckentrup.

Ensivaiheessa Condorin lentokoneita nähdään viidessä eri värissä, jotka ovat keltainen, punainen, sininen, vihreä ja beige. Koneiden värit ovat saaneet nimet Island, Beach, Sunshine, Sea ja Passion.

Condor_GreenEnsimmäisenä uudet värit esiteltiin Toulousessa Condorin ensimmäisessä Airbus A330neo -laajarunkokoneessa. Tämä vihreät raidat saanut koneyksilö nousee ilmaan syksyllä 2022.

Ensimmäisenä lennot käynnistää 5. huhtikuuta 2022 keltaraitainen Airbus A321 (D-AIAD), kun se lähtee kohti Lanzarotea. Lähiviikkojen aikana viisi muuta Boeing 757 ja Airbus A32S-konetta maalataan uudelleen. Koneista kuusi lentää uusissa väreissä kesäaikataulukauden aikana. Kohteet sijaitsevat pääasiassa Mallorcalla, Kreikassa, Kanariansaarilla ja Egyptissä.

Condorin_CAKaikkiaan Condor maalauttaa noin 80 prosenttia koneistaan vuoteen 2024 mennessä. Lentokoneet olisivat tarvinneet joka tapauksessa uuden maalipinnan, joten brändiuudistus tehdään sen osalta vastuullisesti.

Myös miehistön uniformut, kaulaliinat, solmiot ja pinssit tulevat sisältämään uuden brändin mukaisia uudistuksia. Lähiviikkojen aikana moni asia kuten asiat, huovat ja ruokailuvälineet uudistuvat kaikilla Condorin lennoilla.

Condor uudistaa kaukolentolaivastoaan Airbus A330neo -koneilla, joita se tilasi seitsemän kappaletta heinäkuussa 2021.  Saksalaisyhtiö aikoo myös vuokrata yhdeksän A330neo-konetta tilaamiensa lisäksi.

Nykyinen Condor perustettiin vuonna 1955 nimellä Deutsche Flugdienst GmbH ja ensimmäiset lomalennot se lensi vuonna 1956. Vuosina 1959 ja 1960 Condorin omistajaksi tuli Lufthansa. Osaksi vuonna 2019 kaatunutta Thomas Cookia Condor tuli vuonna 1997. Vuonna 2021 Condor sai uuden omistajan eurooppalaisesta omaisuudenhoitaja Attestorin. MH

Condor_A330neo_beigeCondor_A320_blueCondorin_asusteet_1

 

 

 

 

 

Condor_red

 

 

 

 

 

Päivitys kello 22.17: Lisätty Condorin Lentoposti.fi:lle toimittamat kuvat yhtiön uusista virkapuvuista.