Tikkakosken Sotilasilmailusta ammatti -tapahtuman ohjelma julki - 12.5. taivaalla nähdään Hornet ja Hawkit

K21_MH_3Ilmavoimat kertoi aiemmin huhtikuussa toteuttavansa perinteisen Sotilasilmailusta ammatti -tapahtuman Jyväskylän Tikkakosken lentokentällä 12. toukokuuta 2022. Nyt myös tapahtuman tarkempi ohjelma on julkistettu. Ilmavoimien lentokalustoa esitellään tapahtuman maanäyttelyssä sekä esityslennoilla.

Ilmavoimat kutsuu kaikki sotilasilmailusta kiinnostuneet tutustumaan Ilmavoimien lentokalustoon, erikoiskursseihin ja Ilmasotakoulun toimintaan Jyväskylän Tikkakosken siviililentoasemalle Sotilasilmailusta ammatti -tapahtumaan. Ilmasotakoulu järjestää perinteisen tapahtuman torstaina 12. toukokuuta 2022 kello 13.00–15.00.

Sotilasilmailusta ammatti -tapahtuma on ilmainen ja avoin kaikille Ilmavoimista kiinnostuneille. Pääkohderyhmänä ovat kutsuntaikää lähestyvät nuoret, joille esitellään palvelus- ja uravaihtoehtoja Ilmavoimissa.

Maanäyttelyssä pääsee tutustumaan läheltä seuraaviin lentokoneisiin: Boeing F/A-18 Hornet, BAE Systems Hawk, Grob G 115E, Valmet L-70 Vinka ja Pilatus PC-12 NG. Lisäksi paikalla ovat myös Maavoimien helikopterit NH90 ja MD500.

K21_HN_2Pilatusta ja helikoptereita lukuun ottamatta kaikki näyttelykoneet tekevät tapahtuman aikana myös esityslennot, joissa koneet näyttävät tekniset kyvykkyytensä ja lentäjät taitojaan. Tikkakosken yllä nähdään myös ensimmäinen yleisön edessä suoritettava kapteeni Aleksi Ritvoksen F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjän esityslento-ohjelma.

Vauhdikkaan ilmailupäivän lento-ohjelman päättää Ilmavoimien virallinen taitolento-osasto Midnight Hawks. Myös se suorittaa Tikkakoskella kauden ensimmäisen esiintymisensä.  Neljällä Hawk-suihkuharjoituskoneella lentävä ryhmä koostuu Ilmasotakoulun lennonopettajista.

"Tiivis timanttiosio on edelleenkin meidän tavaramerkkimme", vakuuttaa numerolla yksi lentävä kapteeni Juho Tervahartiala.

"Lisäksi ohjelmassa tullaan näkemään pystyliikkeitä, jossa täydellinen rivi vaatii, että kaikki ovat täsmällisesti omalla paikallaan. Jos yhdelle tulee vaikeuksia, myös muiden haasteet lisääntyvät. Myös keskipisteen kohtaamisia on luvassa. Kaikkiaan showta voisi kuvailla dynaamiseksi, ohjelmassa ei juurikaan ole löysiä hetkiä", jatkaa Tervahartiala. 

Kaikilla esityslennolla on säävaraus.

NH90_utti_221Tapahtuman musiikista vastaa Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan Showband ja Luonetjärven Sotilaskoti tuo paikalle myyntipisteensä herkkujen ystävien iloksi. Luvassa on myös Sotilaspoliisien toimintaesitys, jota voi seurata kello 13.30 alkaen.

Ilmavoimat muistuttaa Sotilasilmailusta ammatti -tapahtumaan saapuvia terveysturvallisuudesta. Paikalle voi saapua vain terveenä eli nuhassa ja yskässä tapahtumaan ei ole asiaa. Lisäksi tulee pitää yllä riittävä turvaetäisyys näyttelypisteillä ja jonottaessa.

Esityslentojen aikana tulee myös huolehtia kuulonsuojauksesta joko omilla kuulosuojaimilla tai paikan päältä saatavilla ilmaisilla korvatulpilla. Tapahtuma-alueella ei saa roskata sillä roska ovat turvallisuusriski lentokalustolle.

Tapahtumaan saapuvat voivat pysäköidä tapahtuman ajan Finavian terminaalin parkkipaikalle maksutta.

Vuodelta 2021 peruttiin kaikki muut kevään Sotilasilmailusta ammatti -tapahtumat sekä Utin Avoimet ovet -tapahtuma. Edellisvuonna 2020 peruttiin kaikki Sotilasilmailusta ammatti -tapahtumat sekä Utin Avoimet ovet -tapahtuma.

Sotilasilmailuun liittyviä tapahtumia on järjestetty Tikkakosken, Rovaniemen ja Utin lisäksi myös Rissalassa ja Pirkkalassa. MH

 Lue myös: