Venäjän Tu-154-koneen epäillään loukanneen Suomen ilmatilaa itsenäisyyspäivän aattona

Russian_Navy_Tupolev_Tu-154M_wikimedia_dmitriy_Pichugin(päivittynyt 17.50) Venäläisen valtion ilma-aluksen  epäillään loukanneen Suomen ilmatilaa tiistaiaamuna 5. joulukuuta 2017. Kyseessä oli Tupolev Tu-154 - matkustaja/kuljetuskone. Se käytti transponderia eli toisiotutkavastaaja. Siten koneen reitti on nähtävissä FlightRadar24-palvelussa.

Puolustusministeriön mukaan epäilty alueloukkaus tapahtui Suomenlahdella Porvoon edustalla seitsemän aikaan.

TU154_loukkaus_512Suomenlahden Merivartiosto kertoi kello 17.33, että epäilty alueloukkaus tapahtui Porvoon edustalla kello 7.01 ja kesti noin puoli minuuttia. Tupolevin epäillään lentäneen Suomen ilmatilassa yhteensä 7,7 kilometrin matkan ja olleen syvimmillään 1,35 kilometriä Suomen puolella.

Itämeren alueella on aamun aikaan lentänyt ainakin Venäjän valtion Tupolev Tu-154M (RA-85019, tallenne reitistä alla) kohteenaan Kaliningrad.

Suomenlahden merivartiosto tiedottaa tutkinnan tuloksista sen valmistuttua.

Suomenlahdella on suhteellisen kapea kansainvälinen ilmatila. Venäläiset lentävät Itämeren yllä mm. huoltolentoja Liettuan ja Puolan välissä olevaan Kaliningradin tukikohtaansa.

TU154_Moskova_Kaliningrad_5_12Merialueen yllä lentää jatkuvasti myös useiden muiden valtioiden signaalitiedustelukoneita ja muita sotilasilma-aluksia.

Päivitys klo 17.50: Lisätty Suomenlahden Merivartioston julkaisema tieto alueloukkausepäilyn kestosta.

Lue myös: