Helsinki-Vantaa paransi sijoitustaan Skytrax-lentoasemavertailussa

EFHK-terminaali-avaus-1Finavian omistama Helsinki-Vantaan lentoasema on parantanut sijoitustaan arvostetussa World Airport Awardsin Skytrax-vertailussa. Kotimaan pääkenttä oli Pohjois-Euroopan paras. Vuoden 2013 vertailun voitti Singaporen Changin-lentoasema.

Helsinki-Vantaan sijoitus parani edellisvuodesta seitsemällä pykälällä ja lentoasema päätyi sijalle viisitoista. Vuoden 2013 sijoitus oikeuttaa kuitenkin Pohjois-Euroopan parhaan lentoaseman titteliin. Skytraxin myöntämä tunnustus on osoitus onnistumisesta asiakaspalvelun ja sujuvan matkustuskokemuksen kehittämisessä.

Helsinki-Vantaan lentoaseman henkilökunta arvostettiin Euroopan neljänneksi parhaaksi. Lentoasemien kokoluokassa, joilla on 10-20 miljoonaa vuosittaista matkustajaa Helsinki-Vantaa oli sijalla neljä.

DesingCamp_Haapasaari”Helsinki-Vantaan lentoasema vahvistaa paikkaansa yhtenä Euroopan parhaimmista lentoasemista. Tämä on hieno tunnustus koko tiimille hyvästä työstä", sanoo palkinnon vastaanottanut Helsinki-Vantaan lentoaseman johtaja Ville Haapasaari Finaviasta.

"Kilpailu lentoasemien kesken etenkin mannertenvälisestä vaihtomatkustuksesta kovenee, ja meidän pitää kehittyä jatkuvasti pärjätäksemme siinä.”

Helsinki-Vantaa on Pohjois-Euroopan johtava vaihtoasema, joka yhdistää Euroopan ja Aasian. Vuonna 2012 lentoasema palveli 14,9 miljoonaa matkustajaa, joista 31% oli vaihtomatkustajia.

Helsinki-Vantaan lentoasema on nimetty Pohjois-Euroopan parhaaksi vuonna 2010 ja tunnustusta on saatu aiemmissa Skytraxin tutkimuksissa maailman parhaasta turvatarkastuksesta ja matkatavaroiden käsittelystä.

Muita Pohjois-Euroopan lentokenttiä vuoden 2013 kokonaistilastossa olivat Kööpenhaminan Kastrup sijalla 17, Oslon Gardemoen sijalla 56 ja Tukholman Arlanda sijalla 60.

 

Singapore paransi ykköseksi

Kärkikolmikon lentoasemavertailusssa muodostivat Singaporen Changi, Seoulin Incheon sekä Amsterdamin Schiphol. Singapore nousi kakkospaikalta kärkeen Incheonin ohi ja kolmannen sijan piti edellisvuoden tapaan Amsterdam.

Euroopan kärkikolmikko oli Amsterdam Schiphol, Munchen ja Zurich. Euroopan vertailussa Helsinki-Vantaa oli sijalla kuusi.

Tutkimuksessa arvioidaan lentoasemapalvelujen laatua 39 eri tekijän osalta ja tarkasteltavana ovat muun muassa check-in, saapuminen, vaihtomatkustus, ostosmahdollisuudet ja turvatarkastus. Tutkimuksessa oli mukana 395 lentoasemaa ympäri maailmaa.

 Skytrax maailman 100 parasta lentoasemaa