British Airwaysin ensimmäinen A380 maalattiin Hampurissa

A380_British_AirbusBritish Airways -lentoyhtiön ensimmäinen Airbus A380 superjumbo on valmistunut maalaamolta ja hyvältä näyttää! G-XLEA (MSN95) ikuistettiin Airbusin Hampurin tehtailla iltavalaistuksessa ensimmäistä kertaa British Airwaysin puna-sini-valkoisessa värityksessä.

Maalausurakka kesti 24:ltä maalarilta kaksi viikkoa ja koneen pintaan päätyi noin 2300 litraa maalia (klikkaa kuvat suuremmaksi). Operaation päätteeksi koneyksilö lennetään Toulouseen viimeisiin testeihin ennen luovutusta englantilaisyhtiölle.

A380_British_Airways_Rollout_airbusBritish Airwaysin A380-koneen matkustamossa on 469 paikkaa, jotka on jaettu neljään eri luokkaan. Ensimmäisen luokan istuimia on 14, Club world -luokassa 97, World traveller plus -luokassa 55 ja World traveller -luokassa 303.

Ensimmäinen A380 liittyy British Airwaysin laivastoon heinäkuussa 2013. Seuraavat koneyksilöt on määrä toimittaa syys- ja marraskuussa.

A380_British_Airways_Rollout_Painting3Konetyypin ensimmäinen kaukolento lennetään 15. lokakuuta Los Angelesiin ja lippujen myynti tälle "Red Carpet Routelle" Hollywoodiin on aloitettu jo maaliskuussa. Juhlalennon lippujen hinnat alkavat 499 punnasta World traveller-luokassa.

British Airwaysille syyskuussa luovutettavalla A380-koneella on tarkoitus operoida reittiä Lontoosta Hong Kongiin.