Finnair ja Terveystalo yhteistyöhön - lentomatkustajille helppo ja nopea koronavirustesti

A330_tail_closeFinnair aloittaa yhteistyön Terveystalon kanssa ja tarjoaa 28. syyskuuta 2020 alkaen matkustajille helpon ja nopean pääsyn koronavirustestiin ennen lentomatkaa. Testitulos luvataan 24-36 tunnissa ja Finnairin kanta-asiakkaille hinta on hieman halvempi.

Finnair ja Terveystalo pyrkivät uudella yhteistyöllään helpottamaan lentomatkustajilta eri kohteissa vaadittavien määräysten täyttämisessä. Jotkin maat edellyttävät maahan saapuvilta matkustajilta negatiivista koronavirustestin tulosta ja todistusta siitä.

Finnairin ja Terveystalon yhteistyön myötä asiakkaat saavat kohdemaansa edellyttämän todistuksen negatiivisesta testituloksesta aiempaa helpommin ja nopeammin. Lisäksi Finnairin asiakkaat saavat alennuksen testin, lähetteen ja todistuksen hinnasta ja voivat halutessaan maksaa sen myös Finnair Plus -pisteillä.

”Turvallisuus sekä sujuva liikkuminen ovat toimintamme perusta. Erilaiset matkustukseen liittyvät vaatimukset ovat valitettavasti viime aikoina lisääntyneet. Haluamme tämän yhteistyön avulla helpottaa asiakkaidemme matkustusta kohteisiin, joissa vaaditaan todistus koronatestauksesta”, sanoo Finnairin operatiivinen johtaja Jaakko Schildt.  

”Matkailurajoitusten lieventyessä on tärkeää rakentaa mahdollisuus matkustaa luottavaisin mielin. Vaikka yhteydenpito virtuaalisia kanavia pitkin toimii monissa tilanteissa, on kasvotusten tapahtuvalle kanssakäymiselle edelleen paikkansa niin työelämässä kuin vapaa-aikana. Terveystalossa haluamme tukea elinkeinoelämää ja osaltamme olla mahdollistamassa esimerkiksi työperäistä liikkuvuutta”, kertoo Terveystalon kehitysjohtaja Karita Reijonsaari.

Terveystalon tarjoama PCR-koronavirustesti nenänielunäytteestä täyttää kansainväliset laatuvaatimukset. Menetelmä on tällä hetkellä myös maailmalla yleisimmin hyväksytty testaustapa.

Koska eri maiden koronavirustestausta ja siihen liittyviä asiakirjoja koskevat vaatimukset vaihtelevat, Terveystalon asiantutija käy nämä läpi matkustavan asiakkaan kanssa, jotta hän saa tarkoituksenmukaisen testin ja kohdemaan kulloinkin voimassa olevat vaatimukset täyttävän todistuksen.

Asiakas voi myös varata itselleen pelkän koronatestin, jonka tulos näkyy Oma Terveys -palvelussa välittömästi valmistumisen jälkeen. Tämä vaihtoehto palvelee esimerkiksi niitä suomalaisia, jotka palaavat Suomeen korkean koronavirusriskin maista ja haluavat lyhentää 14 päivän omaehtoista karanteenia käymällä koronavirustestissä maahan saapumisen jälkeen.

Finnairin asiakkaat ohjataan Terveystalon palveluun Finnairin turvallisen matkustuksen sivuston kautta.  Asiakkaat voivat valita itselleen sopivimman näytteenottopisteen Terveystalon koko Suomen kattavasta verkostosta. Näytteenottoaika varataan asioinnin yhteydessä niin, että testin ajankohta täyttää kohdemaan vaatimukset ja tulokset ovat saatavilla oikea-aikaisesti.

Näytteenotto onnistuu nopeasti ja tuloksen valmistumisaika on minimoitu. Pääkaupunkiseudulla asiakas saa tuloksen 24 tunnissa näytteenotosta ja muualla Suomessa keskimäärin 36 tunnissa. Asiakas saa tiedon tuloksen valmistumisesta tekstiviestillä, ja todistus toimitetaan asiakkaan tarpeen mukaan joko sähköisesti tai allekirjoitettuna paperiversiona.

Finnairin asiakkaat saavat 10 prosentin alennuksen Terveystalon normaalista oireettoman henkilön PCR-koronatutkimuksesta. Finnair Plus Platinum Lumo-, Platinum- ja Gold-jäsenille alennus on 15 prosenttia.

Varsinaista koronavirustestin hintaa osapuolet eivät julkistaneet, mutta Terveystalon hinnaston mukaan koronavirustestin kustannus on asiakkaalle 235 euroa ja vasta-ainetestin hinta on 89 euroa. Sähköisesti toimitettavan todistuksen hinta on 40 euroa ja paperisen todistuksen hinta on 54 euroa.