Finnairin reittiliikenne kasvoi Aasian vetämänä 23,9 prosenttia

innairin liikenne kasvoi henkilökilometreillä mitattuna heinäkuussa 14,6 prosenttia viime vuoden heinäkuuhun nähden, kun kapasiteetti kasvoi kokonaisuudessaan 14,7 prosenttia. Aasian-liikenteessä kapasiteetti kasvoi lähes 30 prosenttia ja liikenne henkilökilometreillä mitattuna 26 prosenttia. Pääasiassa uuden Singaporen reitin vauhdittaman Aasian kasvun ansiosta, Finnairin kokonaisreittiliikenne kasvoi 23,9 prosenttia.

"Liikematkustuskysyntä jatkoi myönteistä kehitystään heinäkuussa erityisesti Aasian-liikenteessä. Perinteisesti liikenteellisesti vahvan kolmannen vuosineljänneksen alussa myös matkustajakäyttöasteet olivat lähes edellisvuoden tasolla tarjonnan kasvusta huolimatta. Myös Japaniin suuntautuva kysyntä koheni,” toteaa Finnairin talousjohtaja Erno Hilden.


Finnairin lentojen saapumistäsmällisyys oli heinäkuussa 79 % (85,7 %). Reittilentojen saapumistäsmällisyys oli 80,2 % (87,3). Saapumistäsmällisyyden heikentyminen johtui pääasiassa lennonjohdon ilmatilarajoituksista Suomessa ja Euroopassa. Kokonaiskäyttöaste %     oli 67,2  ja muutosta edellisvuoteen    -1,6 %.