Hifly aloitti Finnairin New Yorkin -reitillä - ensilento jäi myöhään

HiFly_A345_CS-TFX(päivittynyt 18.20) Portugalilainen Hifly aloitti tänään 7. tammikuuta Finnairin New Yorkin lentojen operoinnin. Nykkiläistä  lennetään Airbus A340-500 -koneella ainakin 11. tammikuuta saakka. Finnair käytti reitillä wetlease-konetta myös lähes koko joulukuun ajan.

Finnair joutui operatiivista syistä siirtämään New Yorkin -reitin toisen yhtiön lennettäväksi 7. joulukuuta alkaen. Konevuokraajana oli 29. joulukuuta saakka portugalilainen Euro Atlantic Airways. Nyt lennot siirtyvät lyhyeksi aikaa Hiflylle.

Hifly_A345_TO_HEL_1Syynä miehistöineen vuokrattavien wetlease-koneiden käyttöön on Finnairin uusien Airbus A350 XWB -koneiden toimitusviiveet.

Hiflyn operoimilla lennoilla käytetään Finnairin omia Airbus A340-300 -koneita pidempää A340-500-versiota. Siinä on myös suuremmat ja tehokkaammat moottorit.

Hiflyn laivastossa olevissa kahdessa A340-500 -koneissa (CS-TFW, MSN910 ja CS-TFX, MSN912) on 237 matkustajaistuinta. Niistä 36 on business-luokassa ja 201 economy-luokassa. Koneissa on Thalesin IFE-viihdejärjestelmä.

Hifly_A345_TO_HEL_2Torstaina nykkiläisenä aloittaa CS-TFX. Kone saapui keskiviikkoiltana Torontosta siirtolentona Helsinki-Vantaalle.

Avauslennon liikkeellelähtö viivästyi alkuun puolisen tuntia ja teknisten ongelmien takia kone palasi takaisin ulkorivin seisontapaikalle.

Uuteen yritykseen päästiin reilun tunnin kuluttua ja lopulta lento pääsi matkaan kello 15.51. Alkuperäinen lähtöaika Finnairin New Yorkin -lennolla on 14.05.

HiFly_A340_500_BC5Myös Hiflyn operoimilla lennoilla on mukana kaksi Finnairin matkustamohenkilökunnan jäsentä tukemassa lennon asiakaspalvelua. Lennoilla tarjottava ateriakonsepti on Finnairin. Koneessa on tarjolla myös henkilökohtainen viihdejärjestelmä, mutta sen sisältö on rajoitettua.

Hiflyn koneessa ei ole Finnairin oman kaluston tapaan ns. economy comfort -istuimia. Niiden sijaan business-luokassa on erillinen baarialue (kuva).

Finnairin New Yorkin lennot on siirretty useasti aiemminkin toisen yhtiön operoitaviksi. Reitillä ei ole samanlaisia rajoitteita liikennöinti- ja ylilentoluvissa kuin Finnairin Aasian kohteissa.

Päivitys 18.22: Lisätty kuvat CS-TFX:n ensilennosta ja kappaleet lähtöviiveestä.

Lue myös: