Minna Canth Norwegianin uusin suomalaissankari

Norwegian_Minna_CanthNorwegian antoi suomalaiselle kulttuurin ja naisaatteen edelläkävijälle Minna Canthille näköalapaikan uudessa Boeing 737-800 -koneessaan. Norwegian lentää Norjan lipun väreissä, mutta peräsintä koristavat pohjoismaiset kansallissankarit.

 Yhtiön koneisiin on tällä hetkellä ikuistettuna yli 50 alansa ja aikakautensa sankaria – historiallisia henkilöitä, jotka ovat työllään edistäneet tieteitä, taiteita, urheilua, musiikkia ja yhteiskunnallisia asioita. Ensimmäisinä kansallissankareina Norwegianin pyrstöihin ovat jo vuonna 2002 päässeet Roald Amundsen, Fridtjof Nansen ja Thor Heyerdalh.

Norwegianin viimeisimpien sankareiden joukossa on Minna Canth. Hän on J.L. Yhtiön ensimmäinen suomalaissankari oli J.L. Runeberg, joka aloitti liikennöinnin Suomessa maaliskuusssa 2012.

"Suomi on meille erittäin tärkeä markkina ja olemme tyytyväisiä lentojemme suosioon. Oulu ja Helsinki-Vantaa ovat meille merkittäviä solmukohtia ja haluamme jatkossakin tarjota suomalaisille runsaasti reittivaihtoehtoja ja joustavia lentoaikoja", sanoo viestintäpäällikkö Åsa Larsson Norwegianilta.

Minna Canthin kuvaa kantavan koneen kotikenttä on Oslon Gardemoen. Kone lentää Norwegianin reiteillä Pohjoismaissa ja Euroopassa.

"Minna Canth oli uraa uurtava kirjailija ja toimittaja, joka työllään onnistui nostamaan naisten yhteiskunnallista asemaa. Hän vaikutti mm. siihen, että avioliitossakin vaimo saattoi pitää oikeuden omaisuuteensa."

Minna Canthin syntymäpäivä 19.3. on yleinen liputuspäivä, jolloin myös juhlistetaan tasa-arvoa.

Norwegian on yksi Pohjoismaiden suurimmista lentoyhtiöistä. Yhtiö tarjoaa sekä lähi- että kaukolentoja ja tulee avaamaan keväällä uudet reitit New Yorkiin ja Bangkokiin. Viime vuonna Norwegian kuljetti 17,7 miljoonaa matkustajaa sekä sopi merkittävät konekaupat Boeingin ja Airbusin kanssa. Sopimusten mukaan Norwegianin kalusto uudistuu peräti 222 koneella.

Lue myös:
Norwegianin J.L. Runeberg aloitti lennot Suomen taivailla