MTV3: Taipalsaaren onnettomuuden syytteet hylättiin

otkesHelsingin käräjäoikeus on hylännyt kaikki syytteet, jotka liittyivät vuonna 2008 tapahtuneeseen Taipalsaaren lentoturmaan, kertoo MTV3 Uutiset. Patria Pilot Trainingin Piper PA-28R-200 Arrow II syöksyi järveen koululennolla. Opettaja ja kaksi lento-oppilasta saivat surmansa. Syyttäjä arvioi joulukuussa 2012, että koulun vastuuhenkilöt olisivat voineet olla vastuussa turmasta.

MTV3 Uutisten mukaan käräjäoikeus ei löytänyt näyttöä rikoksesta. Onnettomuuslennolla kone oli valmisteltu ja miehitetty asianmukaisesti,

Suomen Kuvalehden mukaan juttuun liittyy myös ilmailuviranomaisen ja työsuojeluviranomaisen reviirien rajoja koetellut tapahtumaketju. Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi ei nähnyt syytä jatkotoimiin, mutta Etelä-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualue oli eri mieltä.

Tapauksessa syyttäjä hyödynsi myös Onnettomuustutkintakeskuksen raporttia.

Onnettomuustutkinta halutaan eristää oikeusprosesseista, koska ilmailuyhteisö haluaa suojata yhtä turvallisuustyönsä vahvimmista kivijaloista, vapaaehtoista raportointijärjestelmää, Suomen Kuvalehti kirjoittaa. Toimijat eivät hevin raportoi tekemisistään, jos raportti on vaarassa johtaa syytetyn penkille.

 

MTV3:n uutinen

Suomen Kuvalehden juttu

Lue myös: