Nimitystoimikunta julkisti ehdotuksensa Finnairin hallituksen kokoonpanosta - Heinemann puheenjohtajaksi

Finnair_HeinemannOsakkeenomistajien nimitystoimikunta on julkistanut ehdotuksensa Finnairin hallituksen kokoonpanosta. Yhtiökokoukselle ehdotetaan, että nykyisistä hallituksen jäsenistä Maija-Liisa Friman, Klaus W. Heinemann, Jussi Itävuori, Merja Karhapää, Harri Kerminen ja Gunvor Kronman valittaisiin uudelleen hallitukseen ja että uutena jäsenenä hallitukseen valittaisiin Antti Kuosmanen.

Uuden hallituksen johtoon nimitystoimikunta ehdottaa Klaus W. Heinemannia, joka on ollut Finnairin hallituksen jäsen vuodesta 2012. Heinemannilla on yli 25 vuoden kansainvälinen kokemus ilmailualalta, etenkin lentokoneiden rahoituksesta. Nykyinen hallituksen puheenjohtaja Harri Sailas jättää tehtävänsä kuluvan kauden jälkeen.

Osakkeenomistajien nimitystoimikunta on saanut kaikilta hallitukseen ehdotettavilta henkilöiltä suostumuksen tehtävään. Finnair Oyj:n varsinainen yhtiökokous pidetään 27.3.2013.

Osakkeenomistajien nimitystoimikunnan muodostivat 1.11.2012 osakasluettelon mukaan kolmen suurimman osakkeenomistajan edustajat: finanssineuvos Jarmo Väisänen (Suomen Valtio); Robin Backman (Keva) ja Per Wennberg (Skagen Global Verdipapirfond). Finnairin hallituksen puheenjohtaja Harri Sailas toimi toimikunnan asiantuntijajäsenenä.

Antti Kuosmanen uutena jäsenenä hallitukseen

Kuosmanen AnttiUutena jäsenenä hallitukseen ehdolla on Suurlähettiläs Antti Kuosmanen (s. 1950, LuK, FM, Suomen kansalainen), jolla on yli 35 vuoden kokemus Suomen taloudellisista ulkosuhteista ja Euroopan integraatiosta.

Hän on Suomen pysyvä edustaja OECD:ssä ja Unescossa.  Vuosina 2005–2009 Kuosmanen toimi Suomen suurlähettiläänä Kiinassa ja Mongoliassa ja tätä ennen vuosina 2002–2005 osastopäällikkönä ulkoasiainministeriön kauppapoliittisella osastolla. Vuosina 1976–2002 Kuosmanen työskenteli Suomen ulkoasiainhallinnossa useissa eri tehtävissä sekä kotimaassa että muualla Euroopassa.

Kuosmanen oli muun muassa Suomen EU-jäsenyysneuvotteluvaltuuskunnan jäsen. Lentotoimialalla monet alaan liittyvät sopimukset ja säännöt ovat valtioiden välisiä, ja Kuosmasen kattava kokemus valtioiden välisestä diplomatiasta sekä Finnairille tärkeiltä Aasian ja Euroopan markkinoilta vahvistaisi hallituksen osaamista kauppapolitiikan alalla.

Hallituksen palkkiotason ehdotetaan pysyvän ennallaan

Nimitystoimikunta ehdottaa, että hallituksen jäsenten palkkiot, joita viimeksi on korotettu vuoden 2008 yhtiökokouksessa, säilyisivät ennallaan.

Nykyiset palkkiot ovat:
- puheenjohtajan vuosipalkkio 61 200 euroa
- varapuheenjohtajan vuosipalkkio 32 400 euroa
- jäsenen vuosipalkkio 30 000 euroa
- Suomessa asuvan hallituksen jäsenen kokouspalkkio 600 euroa ja ulkomailla asuvan hallituksen jäsenen kokouspalkkio 1 200 euroa kokoukselta mukaan lukien valiokuntien kokoukset.