Patria Pilot Training lomauttaa lennonopettajia ja toimihenkilöitä vuoden 2021 aikana

PIR_PAT_A320sim_1Yhteistoimintaneuvottelut Patria Pilot Training Oy:ssä ovat päättyneet 30. kesäkuuta. Neuvottelut koskivat koko henkilöstöä Pirkkalan, Helsingin ja Córdoban toimipisteissä. Yhteistoimintaneuvottelujen taustalla olivat taloudelliset ja tuotannolliset syyt suurien asiakkuuksien hankkeiden viivästyessä koronapandemian vuoksi.

Neuvottelujen lopputuloksena lomautetaan 22 lennonopettajaa ja toimihenkilöä määräaikaisesti vuoden 2021 aikana. Lomautukset ovat kokoaikaisia tai osa-aikaisia sekä kestoltaan enintään 90 päivää. Käytännössä lähes kaikki lennonopettajat lomautetaan.

Patrialla on voimassa olevat sopimukset Qatar Airwaysin ja Turkish Airlinesin lentäjien MPL-koulutuksesta, mutta hankkeet ovat kuitenkin viivästyneet. Koronaviruspandemian vaikutukset lentoliikenteeseen ovat edelleen merkittäviä ja tämän seurauksena molempien sopimusten piiriin kuuluvien koulutusten ajankohta on siirtynyt eteenpäin.

Ensimmäisiä Qatar Airwaysin lento-oppilaita odotetaan Suomeen syksyllä 2021. Ensivaiheessa opiskellaan teoriakursseja ja varsinainen ensimmäinen lentovaihe käynnistyy tämän kurssin osalta keväällä 2022.

Turkish Airlinesin osalta Patria ei tällä hetkellä avaa tarkempia aikatauluarvioitaan. Kyseinen asiakkuus on kuitenkin toteutumassa tällä hetkellä vasta Qatar Airwaysin jälkeen.

Kolmas suurempi asiakkuus on sopimus Air Astanan kanssa, jonka myötä uusia lentäjiä on valmistunut kaksi kurssia. Niistä jälkimmäinen valmistui kesän 2021 kynnyksellä.

Patrian Pilot Training on Suomen ainoa EASA:n hyväksymä koulutuslaitos, joka tarjoaa MPL-koulutusta (Multi-Crew Pilot License eli usean ohjaajan miehistölupakirja) ja integroitua ATP(A)- eli liikennelentäjäkoulutusta (Airline Transport Pilot) sekä yksittäisille opiskelijoille että ab-initio-ohjelmina suoraan lentoyhtiöille.

Lue myös: