Wolfgang Prock-Schauer Air Berlinin toimitusjohtajaksi

P_Wolfgang_Prock_SchauerWolfgang Prock-Schauer, 56, ottaa vastaan Air Berlin PLC:n toimitusjohtajan tehtävät 7. tammikuuta 2013 edeltäjältään Hartmut Mehdornilta, joka toimi tehtävässään väliaikaisesti 1. syyskuuta 2011 lähtien. Samalla Prock-Schauerista tulee myös Air Berlinin hallituksen jäsen. Aiemmin hän on työskennellyt mm. intialaisen Jet Airwaysin ja British Midlandin toimitusjohtajana. Mehdorn jatkaa hallituksessa.

Hartmut Mehdorn edisti ja toteutti toimikautenaan menestyksekkäästi Air Berlinin ja Etihad Airwaysin välistä yhteistyötä, liitti lentoyhtiön oneworld-allianssiin ja ohjasi yrityksen strategisten toimenpiteiden avulla uudelle perustalle ja tehokkuuden nostamiseen. Hän on “Shape & Size“ -tehostamisohjelman ohella kehittänyt myös Turbiini-muutosohjelman yhdessä johtoryhmän kanssa.

Dr. Hans-Joachim Körber, Air Berlin PLC:n hallituksen puheenjohtaja, kiittää Hartmut Mehdornia erittäin menestyksekkäästä 15 kuukautta kestäneestä toiminnasta airberlinin toimitusjohtajana.

“Hän on ohjannut yrityksen uudelle tielle eurooppalaisen ilmailukriisin aikana, muuttanut yritystä markkinakelpoisemmaksi ja asettanut ratkaisevia päämääriä lentoyhtiön tulevalle toiminnalle. Air Berlinin johdossa aloittava Wolfgang Prock-Schauer on tunnettu ilmailuasiantuntija, jolla on monipuolinen kokemus kansainvälisestä johtamisesta. Hän tulee jatkamaan aloitettua muutosprosessia, toimimaan kaksivuotisen Turbiini-ohjelman vetäjänä ja edistämään yrityksen muuttamista ratkaisevasti“, Dr. Hans-Joachim Körber sanoo.

Wolfgang Prock-Schauer selvittää: “Air Berlinillä on edessään suuria haasteita. Meidän täytyy ajaa muutosohjelmaamme suurin askelin eteenpäin, jotta voimme vakuuttaa kansainvälisessä kilpailussa. Yhdessä hallituksen, johtoryhmän ja airberlinin työntekijöiden kanssa otamme haasteen vastaan.“

Prock-Schauer on toiminut tähän mennessä Chief Strategy and Planning Officer (CSPO) -asemassa Air Berlinin johtoryhmässä, jossa hän jatkaa edelleen.

Valmistuttuaan Wienin kauppakorkeakoulusta hän aloitti ammatillisen uransa vuonna 1981 Austrian Airlines -lentoyhtiössä. Hän vastasi Executive Vice President -asemassa mm. verkkohallinnasta, strategisesta suunnittelusta, alliansseista sekä alueellisten Lauda Air ja Tyrolean-lentoyhtiöiden integraatiosta.

Vuonna 2003 hän siirtyi Jet Airwaysin toimitusjohtajaksi Intiaan. Jet Airwaysin hän vei vuonna 2005 menestyksekkäästi pörssiin sekä kehitti kaukolentoverkostoa ja globaalia verkostoa muiden lentoyhtiöiden kanssa.

Vuosina 2009–2012 Wolfgang Prock-Schauer toimi British Midland Internationalin toimitusjohtajana, jolloin hän kehitti lukuisia tuottavuutta parantavia toimenpiteitä. Prock-Schauer on naimisissa ja hänellä on kolme lasta.