Helsinki-Vantaan katselutasanne rajoitetusti käytössä talviaikana

katselutasanne_12Helsinki-Vantaan lentoasemalla sijaitseva näköalaterassi on rajoitetussa käytössä talvikauden aikana. Haasteita ulkoterassin aukiololle asettavat lumenpoisto ja liukkauden torjunta.katselutasanne_13Näköalaterassin lumenpoisto joudutaan tekemään sisäkautta, koska lunta ei voi pudottaa parvekkeelta. Turvallisuutta ei välttämättä pystytä takaamaan liukkaudenkaan osalta.

Odotettavissa on, että näköalatasanteen terassiosa on talvikaudella pääosin suljettuna. Kävijää saattaa kuitenkin joinain päivinä odottaa positiivinen yllätys eli avoin terassin ovi.

Helsinki-Vantaan näköalatasanne on Finavian mukaan ylittänyt kävijäodotukset. Näköalatasanteella on tarjolla myös välipala-automaatti, sekä uusvanhoja kuvia Helsinki-Vantaan lentoasemalta.

katselutasanne_11Luvatut infotaulut lähtevien ja saapuvien koneiden seuraamiseksi ovat edelleen tulossa ja työn odotetaan etenevän kevättalven aikana.

Osoitteessa Lentäjäntie 1C eli niin sanotun toimintakeskuksen (ToKe) viidennessä kerroksessa sijaitsevalle näköalatasanteelle löytää tuulipussi-logolla varustettuja opaskylttejä seuraten. Näköalatasanteelle on vapaa pääsy joka päivä kello 7-22.