Embraerin liikennekoneyksikkö sai uuden nimen - Boeing Brazil Commercial

BOE_EMBBoeing julkisti toukokuun lopulla uuden nimen Embraerin kanssa muodostetulle yhteishankkeella. Embraerin liikennekoneyksikkö tunnetaan jatkossa nimellä Boeing Brazil - Commercial. Stateginen yhteistyö on pitkien neuvotteluiden tulos ja sopimukseen päästiin keväällä 2019.

Boeingin ja Embraerin strategisen yhteistyön tuloksena perustetaan yhtiö, josta Boeing omistaa 80 prosenttia ja Embraer 20 prosenttia. Yhdessä valmistajat tarjoavat markkinoille tuotevalikoiman 70-paikkaisista yli 450-paikkaisiin matkustajakoneisiin.

Boeing maksoi Embrarien osuudesta 4,2 miljardia dollaria. Yhteishankkeen Boeing Brazil - Commercial -yhtiön pääkonttori tulee jatkossakin sijaitsemaan Brasilian São José dos Camposissa. Yhteishanke odottaa edelleen viranomaisten hyväksyntöjä.

Kaupallisten liikennekoneiden lisäksi osapuolet syventävät yhteistyötä myös KC-390 -monitoimikoneen osalta. Siinä Embraer on vetovastuussa 51 prosentilla ja Boeing omistaa loput 49 prosenttia.

Embraer on perustettu vuonna 1969 ja se on maailan kolmanneksi suurin siviililentokonevalmistaja. Yhtiö on työllistänyt noin 18500 työntekijää.

Boeingin ja Embraerin yhteishankkeet ovat vastine Airbusin ja Bombardierin eurooppalais-kanadalaiselle yhteistyölle C series -matkustajakoneiden eli nykyisten Airbus A220 -koneiden kanssa. Ainakaan toistaiseksi Boeing ei ole ilmoittanut uusia tyyppimerkintöjä Embraerin E-jet E2 -koneille.

Lue myös: