Finnair myi toisenkin A330-koneen odotetusti Novus Aviation Capitalille

A330_ net_AY_finnairFinnair on myynyt odotetusti toisenkin Airbus A330-300 -koneen Novus Aviation Capitalille. Kone vuokrattiin samalla takaisin Finnairin käyttöön. Kaupoille järjestellään varoja tulevien Airbus A350 XWB-koneiden ostoon.

Finnairin allekirjoitti 17. joulukuuta 2013 Novus Aviation Capitalin kanssa aiesopimuksen kahden Finnairin omistaman Airbus 330 -lentokoneen myynnistä ja takaisinvuokrauksesta, ja järjestely on nyt toteutunut myös toisenkin lentokoneen osalta.

Sopimukseen sisältyneen ensimmäisen A330-lentokoneen myynti- ja takaisinvuokraus toteutui 31. maaliskuuta 2014. Molemmat lentokoneet sisältävän järjestelyn arvo on noin 110 miljoonaa euroa.

Solmittujen vuokrakausien pituus on Finnairin mukaan keskimäärin 12 vuotta ja niissä on mahdollisuus jatkosopimuksiin.

Järjestelystä saatavat varat käytetään Finnairin lähivuosien laivastoinvestointien rahoittamiseen. Finnair on tilannut yhteensä yksitoista A350 -lentokonetta ja lisäksi sillä on optio kahdeksaan. Ensimmäistä A350 XWB -konetta odotellaan Finnairin laivastoon syksyllä 2015.

Novus Aviation Capital on vuonna 1994 perustettu yksityisomistajien käsissä oleva leasing-yhtiö. Novuksen omistukseen kuuluu Airbusin ja Boeingin kapea- ja laajarunkokoneita. Maailmanlaajuista toimintaa omaavan yhtiön asiakkaina ovat mm. Flybe ja SAS.

Lue myös: